FCK pokalklar efter kneben og halvgrim sejr i returopgør mod Esbjerg

fodbold
Den svenske afhodlsmand Ludwig Augustinsson blev matchvinder, da FCK sikrede sig plads i pokalfinalen 14. maj. Her fotograferet i første semifinale mod Esbjerg Fold sammen
Læs mere

Årets pokalfinale bliver bund mod subtop fra den danske Superliga.

Det står klart, efter at Esbjerg over to kampe ikke formåede at nedkæmpe de skadesramte vicemestre fra FC København, der slap fra turen til det jyske med 1-0 i egen favør.

Det holdt hårdt. Men det kan have stor kosmetisk betydning, at FCK trods masser af spillemæssig hosten og modgang nu kan skyde efter en pokaltitel.

Et knebent nederlag hjemme i den driftige by på den jyske vestkyst var nedrig nedtur for de nedrykningstruede værter, som har haft en blandet landhandel af en sæson hidtil. Men mod hovedstadens sportslige mastodont var det ikke til at se, hvorfor Esbjerg aktuelt er at finde lige over nedrykningsstregen. Eller hvorfor FC København har været at regne for en mesterskabskandidat langt hen i sæsonen.

De første 45 minutter var helt efter bogen afventende fra begge sider. Med 1-1 i Parken kunne Esbjerg spille til nul, og FCK var sjældne gæster i den ende af banen, der kunne sikre holdet en plads i pokalfinalen.

Fraværet af navne som Andreas Cornelius, Youssef Toutouh, Danny Amankwaa og Bashkim Kadrii syntes mærkbart.

Alt-eller-intet stormløbet mod Esbjerg-målet udeblev efter pausen, hvor hjemmeholdet faktisk var tættere på at at komme på tavlen. FCK havde ikke meget at byde på, og Esbjerg var dygtige til at lukke ned for Nicolai Jørgensen.

Det lignede en pokalfinale-billet til Esbjerg helt frem til FCKs scoring i det 79. minut, der blev smukt sat ind på et direkte frispark af Ludwig Augustinsson, som endda var tvivlsom til opgøret i det vestjyske.

Esbjerg gik dermed glip af klubbens 10. pokalfinale, mens FCK i stedet ramte finale nummer 10 med fem gevinster til følge.

FCKs modstandere bliver stærkt nedrykningstruede FC Vestsjælland, der besejrede Sønderjyske allerede onsdag og som syv år efter fusionklubbens fødsel kan sætte kurs mod Parken til sin første finale.