FCK optimistiske inden braget

FCK satser på uafgjort eller en kneben sejr ved aftenens Champions Leauge kamp mod israelske Beitar Jerusalem.

FCK inden gårsdagens lukkede træning i Parken. Foto: Mogens Flindt/Scanpix Fold sammen
Læs mere

FCK's spillere er optimistiske inden aftenens Champions League kvalifikationskamp i Parken. 3-1 sejren over Viborg i weekenden har skabt tro på, at holdet kan slå Israels mesterhold, Beitar Jerusalem i 2. kvalifikationsrunde af Champions League.

Eksperter udefra mener da også, at FCK har en god chance for at vinde aftens kamp mod Israels på papiret stærkeste hold.

For selvom holdet i løbet af sommeren har sagt farvel til tidligere anfører Tobias Linderoth, Lars Jacobsen og Frederik Berglund - og holdet har lagt dårligt ud i årets sæson - er der alligevel spark i løverne, lyder det fra TV3's fodboldkommentator Poul Hansen.

- FCK er mere eller mindre på samme niveau som i fjor. Holdet er ikke blevet stærkere, men det er i hvert fald status quo. I 3-1-sejren mod Viborg i weekenden viser de i første halvleg, at formen også er ved at være på plads, fortæller Poul Hansen til Ritzau.

FCK har da også oprustet med flere spillere i sommerferien - blandt andet Morten Nordstrand fra FC Nordsjælland, Rasmus Würtz fra Aab og svenske Mikael Antonsson fra græske Panathinaikos.

Spillere forsigtige optimister

I FCKs spillerlejr tror man ganske vist på en sejr i aften. Men mindre kan også gøre det, mener Michael Gravgaard.

Det er et svært hold at spille mod, og det bliver vigtigt for os at holde nullet på hjemmebane. 0-0 kan endda vise sig at være et udmærket resultat, vi skal ikke kun fokusere på den første kamp, det handler jo om at gå videre efter 2 gange 90 minutter, sagde anfører Michael Gravgaard under gårsdagens træning til FCK.dk.

Holdets træner, Ståle Solbakken, forventer heller ikke, at aftenens vigtige kamp i Parken bliver noget målmæssigt festfyrværkeri.

- Jeg forventer, at vi får to målfattige kampe, hvor intet er afgjort før det sidste fløjt. Hver en lille detalje kan blive afgørende, og holdene vil søge at straffe selv de mindste fejl. Vi skal derfor være koncentrerede i alle 90 minutter. Vi får sikkert ikke mere end 4-5 chancer pr. kamp, så jeg håber det er de "rigtige" folk, der får dem - dem, der kan sparke den i kassen, siger træneren til FCK.dk.

Stærkt israelsk hold

Beitar Jerusalem tilhører gruppen af de fire bedste klubber i Israel sammen med Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa og Hapoel Tel Aviv.

Klubben har vundet fem Israelske mesterskaber senest i 2006/2007. Men mens holdet er blandt de stærkeste på den nationale scene med fem landsholdspillere i truppen - er det aldrig blevet til nogle bemærkelsesværdige resultater i Champions League.

Det skulle der meget gerne laves om på nu, mener mange Israelere i hvert fald. Amit Liwenthal journalist på den israelske sportskanal Sport 5. Han bekræfter overfor Tips-bladet, at et samlet nederlag til FCK vil blive tolket som en mega fiasko i Jerusalem og omegn.

- Selvom FCK har mere international rutine og kom i gruppespillet sidste år, så er det et hold, som Beitar mener, at de bør slå. Det er investeret et millionbeløb på nye spillere de sidste år, så det vil være en fiasko at tabe til FCK, siger Amit Liwenthal til Tips-bladet.

Kampen fløjtes i gang klokken 20:15 i aften i Parken. Har man ikke købt billet til et af de røde sæder i Parken, kan kampen følges på TV2.