FCK-målmand skifter til Malmö

FC København siger farvel til den svenske reservemålmand Johan Wiland. Han skifter tilbage til Sverige, hvor han fremover skal repræsentere Malmö FF. Det er blevet offentliggjort onsdag.

Johan Wiland har længe været rygtet til den svenske mesterklub, men først nu er skiftet altså blevet officielt, og det er derfor en glad Wiland, der nu kan se frem til mere spilletid i Malmö FF, hvor han har skrevet en toårig kontrakt.

»Jeg er 34 år og har brug for at spille fodboldkampe, og det gør jeg ikke i F.C. København i øjeblikket, så derfor har jeg i fuld enighed med klubben set mig om efter en anden løsning. Men det er hårdt, for jeg har været her en lang periode i min karriere, og jeg har selvfølgelig stadig mange følelser for klubben. Den opbakning, jeg har fået fra fansene og folk rundt om i byen, har været fantastisk, så det bliver svært i starten,« siger Johan Wiland til FC Københavns hjemmeside.

Stephan Andersen har siden skiftet til FC København inden sidste sæson været fast mand mellem stængerne i det københavnske, og Johan Wiland har været henvist til en ny rolle som backup. Derfor har manager Ståle Solbakken også været åben for at sende den tidligere profil videre.

»Johan har været en stor del af F.C. Københavns succes gennem de år, han har været i klubben. Han har været en sand professionel i både medgang og modgang, og han tog virkelig chancen, da Jesper Christiansen i sin tid blev skadet, og gav ham aldrig chancen for igen at komme tilbage på holdet. Johan har spillet en nøglerolle på det måske bedste FCK-hold, der nogensinde har været, hvor han var afgørende for successen både i ligaen og i Champions League. Nogle gange er det også sådan, at både klub og spiller er enige om, at det er bedst, hvis spilleren kan komme videre i sin karriere, for vi mener, at Johan har fortjent det her skifte til en stor og succesfuld klub,« siger manager Ståle Solbakken.