FCK kom tilbage på sporet

Mesterholdet FC København er startet SAS Liga-sæsonen ganske rustent. Men formåede dog at vende 0-1 til 1-1 i Aalborg.

Mesterholdet FC København var atter på glatis i aftes, hvor AaB lagde græsplæne til en SAS Liga-kamp, der ikke vil gå over i historien som konstant underholdende. Løverne i sort fik dog udlignet til 1-1. Foto: Ajs Smed Nielsen / Scanpix Fold sammen
Læs mere

Skal der udnævnes bare ét dansk hold, som igen, igen og på flotteste vis formår at presse mestermandskabet FC København, drejer pilen hen på AaB.

Nordjyderne lykkedes i hvert fald med at sejre hele to gange i Parken i sidste sæson. Ligesom AaB var uhyre tæt på at snuppe alle tre point i går, hvor løverne gæstede Aalborg Stadion.

Kampen, der havde status af AaBs første optræden i indeværende SAS Liga-sæson på grund af alle TOTO Cup-opgørene, sluttede nu 1-1, hvilket ærgrede AaB-træner Erik Hamrén.

»For vi spillede en god kamp, selvom FCK var stærkest mod slutningen,« sagde svenskeren til Viasat umiddelbart efter sidste fløjt.

Begivenheden på Aalborg Stadion var i sig selv ikke videre ophidsende før pausen, men kampen livede i den grad op i anden halvleg, hvor chancerne blev flere og flere.

AaB bragte sig foran 1-0 i det 48. minut og sikke ellers et mål. Sydafrikaneren Siyabonga Nomvethe var kvik og hurtig på aftrækkeren efter en standardsituation, og sendte fluks bolden op i den øverste del af målet uden chance for FC Københavns bageste skanse, Jesper Christiansen.

Ståle: Resultatet ikke det vigtigt
Scoringen rystede imidlertid ikke FC København, der kæmpede sig tilbage og lignede et hold, som for alt i verden ville revanchere nederlaget i sidste uge til FC Nordsjælland.

Og indsatsen gav pote i det 75. minut. Store Brede Hangeland steg nemlig fint til vejrs og headede en hjørnesparkbold i mål. Nordmanden var ikke bare fri, han var mere end fri i AaBs straffesparksfelt, hvilket dog også skyldtes det faktum, at Michael Silberbauer begik en ulovlig screening en screening manden med fløjten bare ikke overværede.

Med 1-1-resultatet er FC København om ikke andet kommet på pointtavlen.

»Mange af mine spillere havde en dårlig boldomgang. Men med lidt held scorer vi sgu til 2-1 i slutfasen,« sagde FCK-træner Ståle Solbakken.

»Resultatet var alligevel ikke det vigtigste, det vigtigste var at komme i gang. Vi er bare ikke, hvor vi skal være,« supplerede Solbakken med reference til løvernes nært forestående møde med Beitar Jerusalem i Champions League-kvalifikationen.

»Vi viste vilje og gejst, men det fungerede ikke. Okay, isoleret set er et 1-1-resultat i Aalborg godt nok,« sagde den tidligere AaB-spiller, løveikonet Jesper Grønkjær.

Rasmus Würtz spillede i øvrigt sin første SAS Liga-kamp på Aalborg Stadion iført en anden trøje end AaBs hvide og røde striber.

Om end den nye styrmand på FCKs midtbane ikke gjorde alverdens væsen af sig i går.