FCK køber danske profiler

FCK fortsætter med indkøbene af Rasmus Würtz og Morten Nordstrand sin stringente indkøbspolitik og ligner med sin velassorterede trup en sikker dansk mester igen. Tabet af erfaring i skikkelse af Tobias Linderoth lader dog fortsat noget tilbage at ønske i CL-sammenhæng, mener ekspert.

Nu behøver Morten Nordstrand og Rasmus Würtz ikke længere kæmpe mod hinanden om bolden. Med FCKs indkøb af de to Superlige-profiler synes næste Danmarksmesterskab så smpt i hus - allerede inden sæsonstart. Foto: Jeppe Michael Jensen. Fold sammen
Læs mere

Indkøbene taler egentlig deres eget sprog.

I forgårs fik Brøndby-træner Tom Køhlert den efterspurgte og hjælpende hånd fra sin klubledelse i sine bestræbelser på at føre Brøndby tilbage til toppen af dansk fodbold, da islændingen Stefan Gislason og det danske talent Tobias Mikkelsen satte signaturer på kontrakter med Vestegnens stolthed.

I går slog FC København så tilbage, da mesterklubben offentliggjorde aftaler med 23-årige Rasmus Würtz og 24-årige Morten Nordstrand, som begge har sat kragetæerne på femårige kontrakter.

Med tilknytningen af de landsholdsaktuelle emner fortsætter FC København nemlig sin stringente indkøbspolitik med etablerede Superliga-danskere og tunge udlændinge, alt imens strategien i Brøndby, i hvert fald i sidste sæson, syner noget mere diffus og tilfældig.

Om fortidend fejl gentager sig i Brøndby, er dog for tidligt at spå om endnu, mener fodboldeksperten Birger Peitersen. Men han er ikke sen til at fastslå, at Brøndby med sine indkøb ikke er rykket nærmere FCK i de to klubbers indbyrdes magtkamp.

»Der er stadig alt for meget international rutine på FCK-holdet. Og hvis man kigger på indkøbene, så er der nok også lidt mere potentiale og bedre udviklingsmuligheder i FCKs indkøb,« vurderer Birger Peitersen.

Trods ny i Superliga-sammenhæng viste Morten Nordstrand da også i sidste sæson, at han er en solid angriber, som båder magter at agere oplægger og afslutter. 19 mål gjorde FC Nordsjælland-spilleren til toer på topscorerlisten, og derudover sørgede Nordstrand for 14 oplæg og landsholdsdebut.

Og Rasmus Würtz har trods sine blot 23 år allerede været en fast bestanddel af AaBs Superliga-mandskab gennem adskillige sæsoner, hvad sporstchef i FCK Carsten V. Jensen også noterer sig.

Store gevinster
»Morten Nordstrand har et kæmpe potentiale og har allerede bevist sit talent og sin målnæse for FC Nordsjælland og tidligere hos Lyngby, mens Rasmus Würtz er en spiller med præcis den profil, som vi har søgt. Jeg er sikker på, at begge bliver store gevinster for os,« siger sportschefen.

Set udefra pointerer Birger Peitersen dog, at FCK med afgangen af især Tobias Linderoth og Lars Jacobsen står en smule svagere som hold i Champions League-sammenhæng, selv om også den svenske forsvarer Mikael Antonsson er skiftet til FCK.

»Jeg vil ikke sige, at FCK er decideret svækket i forhold til sidste sæson, men man kan sige, at de er kommet i en situation, hvor man kan pege på en lille svaghed. Så indkøbene er et mindre sats. På den måde oplever jeg det her som en lidt forsigtig åbning på transfervinduet faktisk også for Brøndby. Men hvis de to nye ikke holder, så har FCK jo også råd til at hente en stjernespiller med kort varsel,« fortsætter Peitersen.

Både Morten Nordstrand og Rasmus Würtz rejste allerede i går til Østrig for at støde til FCKs træningslejr.