FCK henter slovakisk EM-landsholdsspiller

Den slovakiske EM-landsholdsspiller Jan Gregus får en fireårig kontrakt hos den danske mesterklub.

Jan Gregus - her i en kamp mod Irland - har fået en fireårig kontrakt hos FCK. Reuters/Clodagh Kilcoyne Fold sammen
Læs mere

København. Den danske mester FC København fortsætter oprustningen op til den kommende sæson.

Søndag meddeler klubben, at den henter den slovakiske EM-landsholdsspiller Jan Gregus.

Han er købt fri i den tjekkiske klub FK Jablonec og får en fireårig kontrakt i københavnerklubben.

Den 25-årige slovak huserer på midtbanen. I sidste sæson scorede han, da Jablonec sendte FCK ud af kvalifikationen til Europa League.

- Han er en spiller, der gjorde et rigtigt stærkt førstehåndsindtryk, da vi mødte FK Jablonec i sidste sæson, hvor han desværre var en afgørende faktor i, at vi røg ud. Vi har siden fulgt ham tæt, og her har han bekræftet, at han er en dygtig spiller.

Det er ikke tilfældigt, at han er en del af det slovakiske EM-hold. Han er teknisk stærk, han har et rigtigt godt drev med bolden, et stærkt skud, og så fylder han godt defensivt med sin gode størrelse, siger træner Ståle Solbakken.

Han kan blandt andet blive en vigtig faktor, hvis FCK sælger den danske landsholdsspiller Thomas Delaney.

- Vi tror meget på, at han kan bidrage med nogle af de ting, vi mangler på holdet, især hvis Thomas Delaney forsvinder, og han vil give os nogle nye muligheder i spillet, fordi han er en anden type, end dem vi har nu, siger Ståle Solbakken.

Det er endnu uklart, hvornår Gregus kan støde til FCK-truppen, da Slovakiet fortsat har mulighed for at avancere ved EM. Han ser frem til at tiltræde.

- Jeg fik et rigtigt godt indtryk af klubben, da vi spillede i Europa League, og siden har mine samtaler med ledelsen bekræftet, at det er en stor og ambitiøs klub.

- Jeg ser frem til at bidrage, alt hvad jeg kan, og til at opnå de store målsætninger om mesterskaber og europæisk fodbold, siger Gregus.

/ritzau/