FCK har længe været i dialog med slovensk kantspiller

fsaesasfsqqq
Ståle Solbakken, manager i FC København.
Læs mere
Fold sammen

Ståle Solbakken og FC København har længe holdt øje med sloveneren Benjamin Verbic, der kommer til klubben til sommer på en fire-årig kontrakt.

Youssef Toutouh, Bashkim Kadrii, Andreas Cornelius og Danny Amankwaa. Skadeslisten over offensive FCK-profiler har fået vokseværk i løbet af foråret, og bredden i københavner-truppen skal derfor stå sin prøve i resten af sæsonen.

Også ved starten af den nye sæson vil Ståle Solbakken ganske sikkert mangle en eller flere af ovenstående fire spillere, men til gengæld kan han glæde sig over, at klubben mandag kunne offentliggøre købet af 21-årige Verbic.

»Vi har været i dialog med ham længe, så det er ikke, fordi vi har fået alle de her skader på det seneste, at vi henter ham,« siger Ståle Solbakken.

Verbic har trods sin unge alder allerede erfaring fra Sloveniens A- og U21-landshold, og i den seneste sæson for sin nuværende klub, NK Celje, har han brilleret med 13 mål og 9 assists over 30 kampe.

»Han har været inde i en voldsom udvikling over de seneste 18 måneder, hvor vi har fulgt ham. Han er en meget direkte spiller, der skyder godt med begge ben. I vores 4-4-2-system passer han bedst ind som kantspiller,« siger Ståle Solbakken.

I et interview med FCK TV fortæller Benjamin Verbic, at han glæder sig til at spille foran 10 til 15 gange flere tilskuere, end han gør i Slovenien. Selv betegner han sig mest som venstrekant, men kan godt spille i højre side, hvis det er det, der kræves i hans næste fodboldeventyr.

»Det er det største skridt i min karriere. FCK er den rigtige klub for migl. Jeg vil være med til at lave gode resultater og så måske skifte videre til en endnu større klub på et tidspunkt,« siger Verbic.