FCK halter fortsat efter

FCKs kvinder var trods nødhjælp af Janne Kolling ikke i nærheden af at true Viborg HK i årets pokalfinale

Den 39-årige Janne Kolling (til venstre) fik et kortvarigt comeback og ses her i nærkamp med Viborgs Lene Lund Nielsen. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Det er muligt, at FCK Håndbold og Viborg HK fremover skal udkæmpe drabelige dueller om herredømmet i dansk kvindehåndbold, når Anja Andersen i næste sæson tager over som træner i københavnerklubben. Men indtil da må FCK-kvinderne tage til takke med at spille andenviolin i det forhold.

Det blev understreget i gårsdagens pokalfinale for kvinder i NRGi Arena i Århus, hvor de to hold stod over for hinanden. Begge mandskaber var ramt af skader, men netop i den situation er det bredden, der skal stå sin prøve. Og her viste Viborg HK sig at have langt den største kvalitet.

Jyderne var klart hårdest ramt af skader og mødte op i Århus uden spillere som VM-bronzevinder Grit Jurack, keeper Louise Bager Due, backen Lene Thomsen og fløjene Henriette Mikkelsen og rumænske Christina Varzaru. Men når man i stedet kan give debut til norske Kristine Lunde efter lang tids skade, comeback til tyske Anja Althaus, og når man i forvejen råder over topspillere som Bojana Popovic, målmand Katrine Lunde og fighteren Rikke Skov, er det svært at tale om en decideret svækkelse trods tabet af de mange prominente navne.

FCKs kvinder var på ingen måde lige så hårdt ramt, men savnede dog den rutinerede højrefløj Josephine Touray og i sidste øjeblik også talentfulde Louise Lyksborg på samme position. Det gav FCK et problem som blev løst ved, at træner Thomas Hylle gik op på ledelsesgangen i klubben og hentede Janne Kolling ned på banen.

En nødsituation
En absolut brugbar erstatning i en nødsituation, idet den tidligere landsholdsspiller har holdt formen ved lige. Men den afgørende forskel kunne hun trods alt ikke levere. Især fordi FCKs bagkæde i angrebet slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen.

Med Mette Sjøberg og den tyske duo Nadine Krause og Maren Baumbach er det ellers en potent trio, holdet kan præstere, men over for Viborgs levende 5:1-forsvar spillede konstellationen i første halvleg meget famlende og lavede mange fejl.

Måske fordi tyskerne var trætte efter et hårdt VM med 10 tærende kampe, mens Sjøberg havde siddet hjemme og rustet hele december.

God FCK-keeper
Det hang i hvert fald ikke sammen for FCKerne til trods for, at landsholdskeeper Christina Pedersen præsterede flot i FCK-målet og prydede en stor indsats på taberholdet med mange flotte redninger, deriblandt fire snuppede straffekast. Hun blev da også fortjent valgt til årets pokalfighter.

Forhindre Viborg i at vinde kunne hun trods alt ikke. Viborg vandt uden at overanstrenge sig 27-21, og FCKs kvinder må trøste sig med, at jyderne formentlig også bliver dansk mester, hvorved københavnerne får adgang til næste års Europa Cup for pokalvindere.

I Viborg-lejren tog træner Thomas Ryde sejren med fatning. Det var tydeligt at mærke, at en pokalsejr ikke rangerer så højt i en klub, der har ambitioner og succes i kampen om mesterskab og Champions League-trofæ.

Ryde udtrykte dog overraskelse over den store forskel på de to hold og konstaterede, at FCK totalt mistede timingen i angrebet over for Viborgs 5:1-forsvar.

Hos FCKs træner Thomas Hylle var der anderledes kog på følelserne.

»Når P (Christina Pedersen, red.) står så god en kamp, er det skammeligt, at vi ikke gør det bedre angrebsmæssigt. At holde Viborg på 27 mål er sådan set i orden, men vores angreb var en katastrofe, og vi spiller os alt for tidligt ud af kampen,« konstaterede den dybt skuffede FCK-træner.