FCK generobrer andenpladsen efter sikker pligtsejr

22-02-2015: Superliga fodbold FC København-FC Vestsjælland i Telia Parken i København. Anders Østli, FC Vestsjælland har scoret toil 1-0 Foto: Lars Møller/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København er tilbage i rollen som FC Midtjyllands førsteudfordrer efter en sikker sejr over FC Vestsjælland.

FCK fik uden de store problemer has på FC Vestsjælland i de to holds forårsdebut tidligt søndag aften.

Hjemmeholdet åbnede kampen glimrende, og blandt andet var Nicolai Jørgensen tæt på med et flot saksespark, der havde fortjent en langt bedre skæbne. Men gæsterne holdt stand og red den indledende storm af.

Herefter løb hjemmeholdets spil ud i sandet, og en i starten velspillende Nicolai Jørgensen så med ét mere frustreret end tændt ud.

Heldigvis for FCK havde de et par backs, der havde skruet knopperne rigtigt på. I 1. halvlegs overtid slog den nyindkøbte venstre back, Ludwig Augustinsson, et indlæg ind i feltet. Her dukken backen fra modsatte side, Tom Høgli, op, og han pandede flot Løverne på 1-0.

Føringsmålet lettede for FCK, der dog stadig havde svært ved helt at få det gode spil til at flyde. Der skulle derfor endnu en god aktion fra Ludwig Augustinsson til, før 2-0-scoringen kom.

Efter ti minutter af 2. halvleg fik den svenske back mast sig igennem feltet, og i to omgange fik han passeret Thomas Mikkelsen i FC Vestsjælland-buret. En flot prik over i’et på en endnu flottere debut for nyindkøbet fra IFK Göteborg.

Meget mere var der ikke i nogen af holdene, og 2-0 blev slutresultatet. FC Vestsjælland er derfor stadig under stregen, mens FCK holder presset på FC Midtjylland i toppen.