FCK får ny chance mod Benfica

FCK-boss Flemming Østergaard er tilfreds med at møde Benfica i kampen om en plads i Champions League. Fodboldekspert kalder det en elendig lodtrækning. Men i UEFA Cuppen fik de danske hold gode modstandere.

FCK-spillerne fejrer Marcus Albäcks scoring til 1-0 i den første Champions League-kvalifikationskamp mod Israelske Beitar Jerusalem. Hvis FCK formår at vinde samlet over Beitar, venter en sværere opgave i portugisiske Benfica. Foto: Mogens Flindt Fold sammen
Læs mere

På motorvejen mod Århus var det i går en positiv og opstemt FCK-formand, som vurderede lodtrækningen til det forjættede fodboldland i gruppespillet i Champions League. Godt nok mangler de danske mestre fortsat en kamp mere mod Beitar Jerusalem for at komme i tredje kvalifikationsrunde. Men passerer FCK-spillerne den forhindring, så er Flemming Østergaard glad for, at Benfica bliver næste modstander.

»Jeg synes, det er en svær lodtrækning. Men med de erfaringer, vi kan trække på fra vores møde med Benfica sidste år, så synes jeg, vi er rimelig godt stillet,« siger Flemming Østergaard, som lægger vægt på, at FCK har fordel af at spille hjemme i Parken til sidst: »Men det er da godt, at vi har trukket en attraktiv modstander, som kan fylde Parken, samtidig med at vi har gode muligheder for at slå dem. Hvis vi kan slå Manchester United 1-0, så kan vi slå alle. Og vi har altså lært en del af Champions League-kampene sidste år,« fortæller Østergaard.

FC København var ubesejret på hjemmebane i Champions League i fjor, hvor det i gruppespillet blev til sejre over Manchester United og Celtic, mens man spillede 0-0 mod Benfica i den første hjemmekamp.

»Men der havde vi også en alt for stor respekt for modstanderen. Vi var nervøse for endelig at være med i Champions League. En nervøsitet og respekt, som slog igennem i Parken imod Benfica. I dag har vi efter min mening et meget stærkere hold, selvom de måske endnu mangler at vise det,« siger Flemming Østergaard på vej til dagens kamp mod AGF, hvor han for første gang skal se sin nyerhvervede tjekkiske landsholdsspiller Libor Sionko i aktion.

Elendig lodtrækning
Fodboldekspert Poul Hansen fra Viasat Sport er mere forbeholden i sit syn på FCKs lodtrækning. Han kalder den ganske enkelt for elendig.

»Lige da jeg så det, tænkte jeg bare: Øv! Lodtrækningen ligger da i hvert fald i den værste tredjedel. Sidste år tabte FCK 3-1 i Portugal og spillede 0-0 hjemme, og der er altså et godt stykke vej igen. Benfica undervurderer jo heller ikke modstanderen i år efter FCKs sejre over Manchester United og Celtic. De er jo advaret på forhånd, og træneren får ingen problemer med at sætte sine spillere op til kampene mod FCK,« siger Poul Hansen, som kun finder lidt dansk trøst i, at sidste kamp ligger på hjemmebane i Parken.

Til gengæld mener Poul Hansen, at de øvrige danske hold fik en ønskelodtrækning til næste runde i UEFA Cuppen.

»FC Midtjylland og AaB skal op mod finske hold, og det kan stort set ikke være meget bedte. Finsk klubfodbold er bare ikke på dansk niveau. Det er lidt værre for OB, at de skal til Hviderusland, fordi det er så uvant,« mener Poul Hansen.

Det er OB-direktør Kim Brink meget enig i: »Dinamo Minsk var nogenlunde den værst tænkelige lodtrækning, vi kunne få, når man ser på de mulige modstandere,« siger han.

FCKs kampe mod Benfica spilles den 14.-15. august med returkampe to uger senere, hvis altså FCK først slår Beitar Jerusalem ud i næste uge.