FCK brugte hovedet

AGF gjorde god modstand, men FCK viste kortvarigt klassen og kørte en stille 1-0 sejr hjem i Århus. Udmærket debut til Libor Sionko, der assisterede ved Hutchinsons fremragende hovedstødsmål.

FCK-spillerne fejrer scoringen til 1-0 mod AGF, som også blev kampens resultat. Københavnernes nye spiller, libor Sionko, lagde op til Atiba Hutchinson, der med hovedet lagde bolden over i det lange hjørne. Foto: Bo Amstrup. Fold sammen
Læs mere

Libor Sionko, hvem, hvordan og hvorledes? Og hvad kan han egentlig? Spørgsmålene har presset sig på, siden FC København for nylig præsenterede førnævnte Sionko som mesterholdets nyeste stjerneskud.

Selvom præstationen i en enkelt kamp næppe bør gælde i egenskab af endegyldigt svar, kan fodboldkyndige konkludere, at tjekken, der tidligere optrådte for blandt andet Austria Wien og Rangers F.C., besidder en vis midtbaneklasse.

At Libor Sionko har øje for den gode aflevering, det så alle i hvert fald i går, hvor FC Købehavn var på besøg på NRGi Park i Århus.

Mesterholdet FC København vandt med 1-0 over AGF foran 13.217 tilskuere og er dermed på vej i den rigtige SAS Liga-retning.

Oplægget til 1-0-målet stod Libor Sionko naturligvis for. Den 30-årige tjekke strøg til mållinjen i det 21. minut, hvorefter Atiba Hutchinson med et fremragende hovedstød videresendte bolden ind bag en sagesløs Steffen Rasmussen i AGF-målet.

Indtil da kunne hjemmeholdet AGF ellers blære sig med at være oven på.

Efter scoringen stod der nu kun FCK på første halvleg, og løverne virkede ingenlunde påvirket af tirsdagens Champions League-kvalifikationsopgør mod Beitar Jerusalem.

Tingenes tilstand livede endda endnu mere op, i det øjeblik dommeren fløjtede op til anden omgang i det østjyske.

Spillet bølgede frem og tilbage, hvilket førte fine chancer med sig.

Både Peter Graulund og Morten Nordstand fremtvang fine chancer for hvert deres hold, og ret beset havde det ikke været videre uretfærdigt, hvis AGF var lykkedes med at score bare en enkelt gang.

Ellers kan man som bare konstatere, at løvetræner Ståle Solbakken endnu en gang ikke manglede Niclas Jensens venstreback-evner. Svenske og unge Oscar Wendt gør det nemlig fint på den position.

Om end AGF som helhed i hektiske perioder i anden halvleg pressede FC Københavns bageste kæde langt tilbage på banen.

Libor Sionko blev skiftet ud i det 75. minut efter en udmærket debut i løvedress.