FCK-angriber pådrager sig åbent kødsår før Ajax-brag

Angriberen Andrija Pavlovic er skadet og kommer nok ikke i aktion i torsdagens Europa League-kamp mod Ajax.

FC København-træner Ståle Solbakken (til højre) har fået problemer inden torsdagens returkamp mod Ajax. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

FC København går svækket ind til torsdagens returkamp mod Ajax i Europa Leagues ottendedelsfinale.

Anfører Mathias "Zanka" Jørgensen er ude med karantæne, Rasmus Falk er ude med en skade, og nu er angriberen Andrija Pavlovic også stærkt tvivlsom.

I pausen af søndagens 2-0-sejr hjemme over Esbjerg i Superligaen udgik Pavlovic med et åbent kødsår i det ene ben, som skulle sys med adskillige sting.

Den serbiske angriber forlod Parken på krykker og ligner ikke en spiller, der får en rolle mod Ajax.

»Andrija fik et kæmpe kødsår på bagsiden af benet, og man kunne se helt ind til akillessenen.«

»Nu skal vi høre lægen. Han blev syet både indvendig og udvendig, så jeg ved ikke, hvad der sker. Sådan er fodbold, og nu skal nogle andre træde i karakter,« siger Solbakken.

FCK-træneren sendte et halvt reservehold på banen mod Esbjerg, og planen var at give Pavlovic en hel kamp.

»Vi fik roteret fint på holdet. Vi fik kastet nogle spillere i kamp, som trængte til det.«

»Det var uheldigt, at Pavlovic måtte syes med mange sting i benet i pausen. Det havde været bedre, at Pavlovic havde spillet hele kampen og ikke Federico Santander. Men sådan blev det,« siger Solbakken.

Stopperen Jores Okore ligner en sikker afløser for Mathias "Zanka" Jørgensen mod Ajax, men det er mere usikkert, hvem der overtager Falks plads på kanten.

Det kan blive enten Ján Gregus, Benjamin Verbic, Kasper Kusk eller en helt fjerde.

»Vi har en del udfordringer - også med den skade til Falk. Vi skal tænke os grundigt om. Ján Gregus er et klart alternativ, så han er en mulighed,« siger Solbakken.

FCK vandt i torsdags 2-1 over Ajax i den første kamp i Parken, men det bliver en anderledes svær opgave i Amsterdam, vurderer Solbakken.

»Vi kommer helt sikkert til at få ørerne i maskinen i perioder. Og så må vi se, om vi klarer at stå imod og holde på bolden, køre kontra, være giftige på dødbolde og give dem en fysisk god kamp.«

»Vi skal nok steppe op fysisk i forhold til første kamp, hvis vi skal gå videre. Vi skal flytte benene hurtigere og vinde flere nærkampe over hele banen,« siger nordmanden.