FC Vestsjælland-boss tror ikke på matchfixing i klubbens kampe

FC Vestsjælland (røde trøjer) tabte i maj til FCK, hvor dette billede kommer fra. FCV-nederlaget i denne kamp skulle have indbragt en tysk matchfixing-bande en million kroner. Fold sammen
Læs mere

Blev FC Vestjællands kampe mod Esbjerg og FC København udsat for matchfixing? Det mener en tysk anklager, men det tror FC Vestsjællands sportsdirektør ikke på.

En bande på fem mænd er i Tyskland blevet arresteret for matchfixing - bl.a. på to af FC Vestsjællands kampe. Men det tror sportsdirektør Jacob 'Gaxe' Gregersen ikke på.

»Kald mig bare naiv, men jeg har ingen mistanke til nogen spiller. Det er mit klare indtryk, at alle gjorde deres bedste,« siger Jacob 'Gaxe' Gregersen, der understreger, at han tager anklagerne meget alvorligt.

 

»Matchfixing er noget af det værste, jeg ved. Og det er noget, vi skal til livs,« siger FCV-sportsdirektøren.

Den tyske anklager mener, at banden tjente en million kroner på en Superliga-kamp, som FC Vestsjælland i maj tabte 0-1 hjemme til FC København på et hovedstødsmål af Thomas Delaney. Den kamp skulle matchfixing-banden have tjent en million kroner på, at FCV tabte.

»Den kamp husker jeg. Det var et super-hovedstødsmål, og det har jeg meget svært ved at se, at vi kunne have gjort noget ved,« siger Jacob 'Gaxe' Gregersen.

 

FC Vestsjælland endte med at ryge ud af Superligaen med Esbjerg som nærmeste konkurrent. I november sidste år tabte FCV 1-4 hjemme til vestjyderne. Nederlaget skulle have indbragt en FCV-spiller i omegnen af en halv million kroner.

»Den kamp blev spillet, før jeg blev ansat, men jeg har hørt, at folk siger om den, at vi kunne have tabt meget større,« siger Jacob 'Gaxe' Gregersen.

»Samtidig må jeg sige, at de beløbsstørrelser er af en karakter, at det ville en spiller ikke kunne gå rundt med alene. Det ville være kommet ud i omklædningsrummet, og jeg ville have opdaget det - eller i det mindste hørt om det. Det føler jeg mig ret overbevist om,« siger han.

 

»Endnu kender jeg kun sagen fra pressen, men på et tidspunkt bliver vi vel kontaktet af enten politiet eller spillemyndighederne. Og så vil vi tage det ekstremt alvorligt. Men dem har jeg intet hørt fra endnu. Det irriterer mig grænseløst, at vores navn skal nævnes i forbindelse med matchfixing, som rent ud sagt er noget lort,« tilføjer Jakob 'Gaxe' Gregersen.

Esbjerg fBs administerende direktør, Søren Poulsen, siger, at han ikke bemærkede noget særligt ved kampen i november sidste år.

»Og det er heller ikke noget, vi har talt om siden,« siger han.

Hos FC København siger pressechef Jes Mortensen, at der heller ikke her var nogen, der lod mærke til noget usædvanligt i forbindelse med kampen i maj, men at klubben derudover ikke har nogen kommentarer til sagen.