FC Nordsjælland glæder sig til Brøndby-besøg trods muligt fan-boykot

FC Norsdsjælland vil ikke få besøg af Brøndbys fans 30. august, medmindre der kommer et net op foran udebaneafsnittet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC Nordsjælland og Brøndby krydser klinger 30. august på Farum Park, men opgøret bliver uden nogen officielle Brøndby-fans på det normale udebaneafsnit.

Brøndby har simpelthen nægtet at tage sine fans med til kampen, fordi FC Nordsjælland ikke vil betale for at sætte et net op foran udeholdets fans. Et net, der skal forhindre kasteskyts mod banen.

Tidligere har Brøndby nemlig fået flere bøder for fansenes dårlige opførsel, og de andre Superliga-klubber har da også opfyldt de blå-gules krav, fordi klubben normalt medbringer mange fans og generer en stor indtjening for hjemmeholdet.

Men i Farum har FC Nordsjælland altså ikke tænkt sig at imødekomme regningen for et net.

»Vi glæder os som altid til at få besøg fra Brøndbys fans, som vi har et godt forhold til. Vi ønsker at afvikle kampen i en positiv stemning, som vi altid gør i Farum Park, således at ingen fangrupper går glip af denne fodboldoplevelse. Brøndbys fans er med til at skabe en ekstra stemning, og sammen med vores egne fans håber vi på en super kulisse til kampen, som kan være med til at skabe en positiv fodboldkamp,« skriver FC Nordsjælland på sin hjemmeside og tilføjer:

»Brøndby IF har ytret ønske om at fraskrive sig udebaneafsnittet og dermed det objektive udebaneansvar. Begge klubber har været i en fælles dialog med Divisionsforeningen om muligheden for at fraskrive sig det objektive udebaneansvar, det er dog ikke muligt ifølge de gældende regler på området, hvilket Divisionsforeningen har meddelt begge klubber.«

»Derfor står vi nu i en situation, hvor vi mener, at Brøndby straffer kollektivet fremfor de enkelte, som kan ødelægge den gode fodboldoplevelse. Vi har kun et ønske, og det er at afvikle kampen i en god positiv stemning, som vi altid har gjort i Farum Park, og vi glæder os til at tage i mod Brøndbys fans. Farum Park lever i øvrigt op til alle de pågældende regler om sikkerhed, som er opsat i fælles samarbejde mellem alle klubberne. FCN ønsker selvfølgelig fortsat at indgå i dialogen om at forbedre sikkerheden på stadioner i Danmark,« skriver FC Nordsjælland.

Med denne meddelelse ser det ikke ud til, at FC Nordsjælland har opgivet muligheden for at få Brøndbys fans til at besøge klubbens stadion.