FC Nordsjælland åbnede mesterskabspil med derbysejr

FC Nordsjælland var skarpest og besejrede Lyngby 2-0 efter mål af Marcus Ingvartsen og Godsway Donyoh.

FC Nordsjælland besejrede Lyngby i første runde af mesterskabsspillet. Scanpix/Claus Bech Fold sammen
Læs mere

FC Nordsjælland spillede sig til en 2-0-sejr, da holdet fredag aften havde besøg af lokalrivalerne Lyngby i det første opgør i Alka Superligaens mesterskabspil.

Farum-klubben sneg sig akkurat med i slutspillet for de seks bedste hold i Danmark på det yderste mandat. Og fredag cementerede holdet sin berettigelse i det fineste selskab med tre velfortjente point.

Sejren kom i hus via et forholdsvist beskedent spillemæssigt overtag og en langt større skarphed end gæsterne.

FC Nordsjælland forbliver trods sejren på sjettepladsen i mesterskabsspillet, men er nu blot ét point efter Lyngby, der indtager tredjepladsen.

Begge mandskaber havde proklameret, at de ville gå offensivt til værks i slutspillet.

I første halvleg var de gode intentioner også tydelige hos både værter og gæster i et intenst lokalopgør, men det kneb til gengæld med den sidste kvalitet og skarphed i det chanceskabende spil.

Lyngby var med kreatøren Mikkel Rygaard som omdrejningspunkt fint med frem til fem minutter før pausen. Her satte Marcus Ingvartsen sit 15. sæsonmål i nettet fra kort afstand efter Mads Mini Pedersens flade og præcise oplæg.

Åbningsmålet faldt efter et boldtab af Lyngby på midtbanen, og en ny tilsvarende fejl førte efter 53 minutter til 2-0-målet.

FCN straffede blunderen med hurtigt og effektivt småspil, og Godsway Donyoh endte med at trille bolden over stregen efter en flot dribling.

Bagud med to mål forsøgte Lyngbys sig med en lidt mere direkte stil i anden halvleg.

Resultatet var et godt afsluttende pres mod hjemmeholdets bur, men FCN-keeper Alex Runarsson forhindrede med et par gode redninger reel spænding om resultatet.

FC Nordsjælland gæster i sin næste kamp førerholdet FC København søndag 9. april. Samme dag er Lyngby vært for et opgør mod Brøndby.

/ritzau/