FC Midtjylland trækker skotsk storklub i CL-kvalifikationen

FC Midtjylland møder den skotske vicemester fra Celtic i anden runde af Champions League-kvalifikationen.

FC Midtjylland er dansk vicemester og træder derfor ind i Champions League-kvalifikationens anden runde. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis FC Midtjylland for anden sæson i træk skal nå gruppespillet i Champions League, skal klubben lægge ud med at nedlægge den skotske storklub Celtic.

Det står klart, efter at Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, onsdag har trukket lod til anden runde i kvalifikationsturneringen.

FC Midtjylland var useedet i den såkaldte League Path, som består af klubber, der ikke er nationale mestre, mens den kommende modstander fra Skotland var seedet.

Midtjyderne kunne være også have trukket hollandske PSV Eindhoven og tjekkiske Sparta Prag, som var de to andre seedede klubber.

Foruden FC Midtjylland var Rapid Wien fra Østrig og Galatasaray fra Tyrkiet useedede i lodtrækningen.

FC Midtjylland starter på udebane. Den første kamp spilles enten 20. eller 21. juli, mens returkampen løber af stablen enten 27. eller 28. juli.

Efter ni mesterskaber i træk endte Celtic i sidste sæson på andenpladsen efter Rangers i den skotske liga.

Klubben var senest i Champions League-gruppespillet i 2017/18-sæsonen, hvor det endte med en tredjeplads i en gruppe med Paris Saint-Germain, Bayern München og Anderlecht.

Hvis FC Midtjylland trækker sig sejrrigt ud af de to kampe mod Celtic, går klubben videre til tredje runde i Champions League-kvalifikationen.

Hvis det ender med sejr der, skal FC Midtjylland vinde i playoffrunden, før der er adgang til det forjættede land.

Ender det derimod med nederlag og exit fra Champions League-kvalifikationen, får klubben en trøstpræmie i form af en plads i Europa League-kvalifikationens tredje runde.

FC Midtjylland er ikke det eneste danske hold i Champions League-kvalifikationen. Brøndby træder ind i playoffrunden i den såkaldte Champions Path, som består af klubber, der er nationale mestre.

FC Midtjylland nåede i sidste sæson gruppespillet efter kvalifikationssejre over Ludogorets, Slavia Prag og Young Boys.

I gruppespillet endte klubben sidst efter seks kampe uden sejr. Midtjyderne havde stærk modstand fra Liverpool, Atalanta og Ajax.

/ritzau/