FC Midtjylland henter svensk målmand

dahlinifcm
Johan Dahlin (tv) bytter trøje med Manchester City-målmanden Joe Hart efter semifinalen ved U21-EM i 2009 Fold sammen
Læs mere

FC Midtjylland står over for en halvsæson i guldjagtens tegn, og i denne jagt har de forsvarende bronzevindere brug for en mand til at lukke af. Det bliver den svenske målmand Johan Dahlin, som hentes i tyrkiske Genclerbirligi.

Johan Dahlin spillede fire år i Malmö FF, inden Genclerbirligi hentede den 28-årige målmand i 2013. Nu går turen så tilbage til Skandinavien, hvor FC Midtjylland har givet svenskeren en kontrakt på tre et halvt år.

»Vi henter Johan Dahlin med henblik på, at han skal være førstemålmand. Men pladsen er ikke reserveret til nogen, og vi forventer, at de øvrige målmænd i truppen tager kampen op. Så må en fair konkurrence i de kommende uger afgøre, hvem der sætter sig på pladsen,« siger FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein til klubbens hjemmeside.

Johan Dahlin har fire svenske landskampe på sit fodbold-cv, og han forventes altså at overtage pladsen som førstemålmand fra Jakob Haugaard i FC Midtjylland. Ifølge svenske Aftonbladet betaler FC Midtjylland omkring 5,5 millioner kroner for Dahlin.

»Jeg skal bidrage med ro og rutine. Jeg har prøvet kræfter med en større liga, og det giver rutine med alt, hvad det indebærer. Samtidig har jeg prøvet at vinde noget. Det er en stor tilfredsstillelse, og jeg vil gerne vinde noget med FC Midtjylland,« siger Johan Dahlin.