FC Københavns sæsonpremiere bliver udsat

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, må vente lidt med at råbe ad sine spillere i Superligaen. Holdets første kamp mod Randers er blevet udsat. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næste søndag skulle FC København og Randers have taget hul på Superliga-sæsonen. Men den kamp er nu udsat til et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Årsagen er, at Randers skal spille returkamp i Europa League-kvalifikationen mod svenske Elfsborg tirsdag den 21. juli. De andre returkampe i kvalifikationen bliver spillet to dage senere, men da IFK Göteborg spiller sin hjemmekamp i Europa League denne dag, er Randers' kamp nødt til at blive rykket af sikkerhedshensyn. Og to dages hvile er altså ikke nok.

Både FC København og Randers' spiller første kamp i kvalifikationen torsdag den 16. juli - og derfor kan kampen heller ikke afvikles om lørdagen. Derfor bliver kampen rykket til et senere tidspunkt i efteråret.

FCK-direktør Anders Hørshold fortæller, at man arbejdet hårdt for at finde en løsning på problematikken.

»Som alle vores fans, sponsorer og vores tv-partnere er vi meget skuffede og kede af, at det er endt med denne her beslutning. Vi har sammen med Divisionsforeningen, Randers FC og DBU arbejdet intenst gennem flere døgn for at finde en løsning, så kampen kunne spilles som planlagt. Det ærgrer vi os selvsagt over ikke er lykkedes. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, og selvom vi ikke har noget med udsættelsen at gøre, kan vi kun beklage overfor alle, der som os har glædet sig til kampen, at det er endt sådan her,« siger administrerende direktør Anders Hørsholt til FCK.dk.

Manager Ståle Solbakken ærgrer sig også.

»Vi havde selvfølgelig alle sammen glædet os rigtigt meget til at komme i gang med ligaen, men vi må arbejdet ud fra den situation, der nu er, og vi fokuserer fuldt ud på vores kampe mod Newtown samt at få en god start på ligaen i Esbjerg,« siger han.

FC Københavns første kamp i Superligaen bliver nu i stedet den 26. juli mod Esbjerg. Randers' første kamp bliver mod FC Nordsjælland samme dag.