FC København vil ryste tømmermænd af sig

Vinderkulturen i kriseramte FC København eksisterer stadig og skal vækkes til live, siger anfører William Kvist. Og træner Ståle Solbakken varsler flere indkøb.

FC København er ramlet ind i en krise i Superligaen, er røget ud af pokalturneringen og ventes også at sige farvel til Europa League torsdag aften efter returopgøret mod Atlético Madrid.

Det står i skærende kontrast til de foregående to sæsoner, hvor FCK har vundet det danske mesterskab med henholdsvis 11 og 22 point ned til nærmeste rival.

FCK-anfører William Kvist glæder sig til kampen mod Atlético Madrid, og den skal bruges konstruktivt.

»Vi bliver matchet mod de bedste i verden. Denne kamp skal bruges til at bygge holdet op. Vi skal bruge de her kampe til at komme en lille smule stærkere ud. «

»Vi er i en genopbygningsfase. Det må vi erkende. Det har vi været før, men vi vil gerne igennem den så hurtigt og så lidt smertefuldt som muligt.«

»Det har været lidt som at have tømmermænd efter to gode sæsoner. Det er i hvert fald sådan, det føles,« siger 32-årige Kvist.

Den danske landsholdsspiller har prøvet lidt af hvert i barndomsklubben FCK, hvor han har fået sin fodboldopvækst og været med på godt og ondt i årevis.

»Vi ved godt, at fodbold ikke er lineært. Vi kan ikke bare sige, at vi bliver lidt bedre i hver eneste sæson. «

»Når vi er i en liga som den danske og lige pludselig sælger fire gode spillere, så sker der nogle ting. Så jeg vil mere tale om en cyklus.«

»Vi er i starten af en ny cyklus - en genopbygningsfase - og den ville vi gerne have haft til at se kønnere ud. Vi skal fremad,« siger Kvist.

Det kræver tid, men det skal nok komme, insisterer han.

»I FCK har vi et fundament i forhold til den forretning, som ligger bagved. Vi har nogle budgetter, som forhåbentlig forbliver de samme. I fodbold handler det også om at skaffe de bedste spillere.«

»Og så har vi en vinderkultur, og den kultur æder sig ind hos os over tid. Det er derfor, det gør ekstra ondt lige nu,« siger Kvist.

FCK har forsøgt at vende udviklingen ved at hente profiler som Viktor Fischer og Robert Skov til klubben, men træner Ståle Solbakken har fortsat ikke fået det til at gå op i en højere enhed.

»Vi ligger bagefter skemaet. Det er ikke gået så hurtigt, som vi havde håbet.«

»Vi har tiltro til, at vi kommer tilbage. Vi har et spændende hold, og vi mangler to-tre brikker, før det er komplet,« siger Solbakken.

Han varsler flere indkøb til sommer for at opruste yderligere.

»Det kan ske ved, at nogen i truppen udvikler sig, eller at vi må hente en eller to spillere mere.«

»Jeg er meget tilfreds med potentialet. Jeg har som træner ikke været god nok til udnytte det indtil videre. Det tager jeg hele ansvaret for,« siger Solbakken.

Kampen mod Atlético Madrid torsdag klokken 19 ser FCK-træneren kun frem til.

»Det er en oplevelse, mange kan tage med videre både individuelt og som hold,« siger Solbakken.

/ritzau/