FC Barcelona får hug for støttekampagne for skattesnyderen Messi

Den spanske storklub bakker Lionel Messi op med en støttekampagne efter onsdagens dom for skattesvindel.

Lionel Messi og hans far blev onsdag kendt skyldig i skatteunddragelse i Spanien. Reuters/Pool
Læs mere
Fold sammen

Barcelona. FC Barcelona har tilsyneladende ingen problemer med, at klubbens superstjerne Lionel Messi er blevet dømt for skatteunddragelse.

Få dage efter at Messi og faren Jorge Horacio Messi blev idømt 21 måneders betinget fængsel for at have snydt den spanske stat for mere end 30 millioner kroner, lancerer storklubben en støttekampagne for den argentinske superstjerne.

Barcelona opfordrer på sin hjemmeside klubbens fans til at udtrykke "sympati" og "uforbeholden støtte" til Lionel Messi på sociale medier under hashtagget #WeAreAllLeoMessi. Det kan oversættes til "vi er alle Lionel Messi".

Klubpræsident Josep Maria Bartomeu har selv været aktiv på Twitter.

- Leo, de der angriber dig, de angriber Barca og klubbens historie. Vi forsvarer dig til det sidste. Sammen for altid, skriver Bartomeu.

Støttekampagnen er ikke nogen ubetinget succes, da flere brugere af sociale medier er stærkt kritiske.

Lionel Messi og hans far blev onsdag dømt for at gemme penge i skattely fra 2007 til 2009. Pengene var tjent gennem verdensstjernens sponsoraftaler.

Skatteunddragelsen blev ifølge anklageren forestået af Jorge Horacio Messi, men Lionel Messi skulle ifølge anklageren have været vidende om det. Det har Messi-familien dog afvist.

Allerede i 2013 erklærede de sig parate til at betale det skyldige beløb tilbage.

Hverken Lionel Messi eller faren skal afsone dommen, da særlige regler inden for det spanske retssystem betyder, at straffen er gjort betinget.

/ritzau/