Favoritterne tørner sammen i Australian Open-finalen

Arkivfoto. Maria Sharapova (tv.) og Serena Williams (th.) er klar til finalen ved Australian Open. De to spillere mødtes også i finalen ved sidste års French Open. Fold sammen
Læs mere

Finalen ved dette års Australien Open kommer til at stå mellem de to forhåndsfavoritter Serena Williams og Maria Sharapova. Det ligger fast, efter at begge spillere uden det store besvær spillede sig videre fra semifinalen tidligt torsdag morgen.

Det var op til de - i Grand Slam sammenhæng - upåagtede spillere Ekaterina Makarova og Madison Keys at stoppe de to førsteudfordrere i semifinalen, men begge fejlede i den lige knap halvanden time, som begge kampe varede.

Russiske Maria Sharapova spillede den første af de to semifinaler, og hun var oppe imod sin landsmand Ekaterina Makarova. Her var der aldrig nogen tvivl om udfaldet, da Sharapova vandt 44 procent af sin breakbolde, hvilket var nok til at give hende en sejr i to sæt, 6-3, 6-2.

Serena Williams var ligeledes oppe imod en landsmand. Det var det amerikanske stortalent Madison Keys. De to spillere havde aldrig mødt hinanden før, og det kunne godt se ud som om, at Williams lige skulle se sin modstander an. Første sæt gik nemlig i et tiebreak, som Williams vandt 7-5.

I andet sæt gjorde hun anderledes kort proces. Med to breaks og stabilitet i egen serv bragte Williams sig hurtigt foran 5-1. Hun kunne derfor vinde kampen med et break. Det var da også utroligt tæt på, men det lykkedes Keys at redde hele syv matchbolde. Lige lidt hjalp det dog, for Williams holdt sin serv i næste parti og vandt derfor kampen 7-6, 6-2.

Finalen mellem Williams og Sharapova spilles lørdag morgen. De to spillere har mødt hinanden hele 18 gange tidligere i karrieren. Her er det Williams, der har statistikken på sin side, da hun har vundet hele 16 af opgørene.

På herresiden er spillerne nået frem til semifinalerne. Her venter to spændende kampe mellem favoritten Novak Djokovic og sidste års vinder Stanislas Wawrinka, mens skotten Andy Murray møder tjekkiske Tomas Berdych.