Favoritterne får det let

Udvikler gruppespillet i Champions League sig som forventet, får de største klubber ingen problemer med at gå videre. Kaka blev kåret til sidste sæsons bedste spiller.

Meget af fodboldfamilien var samlet i går, hvor der blev trukket lod til grupperne i dette års udgave af Champions League. Her på billedet er det UEFA-præsident Michel Platini (tv.), Milans Kaka, Milans Paolo Maldini - lige bag Prins Albert, der delvist skygger for Milans Clarence Seedorf og Chelseas Petr Cech (th.). Foto: Valery Hache, AFP Fold sammen
Læs mere

Selvom det kommende Champions League-gruppespil med garanti vil byde på masser af spændende kampe, bør de fire engelske hold, FC Barcelona og Real Madrid samt Inter og AC Milan ikke få problemer i bestræbelsen på avancement til 1/8-finalerne.

Det står klart efter lodtrækningen, der fandt sted i Monaco i aftes.

Der er således ingen »dødens gruppe«, og der er faktisk heller ikke én eneste gruppe, man blot kan kalde særlig interessant

Også i kulisserne foregik der en del i går. UEFAs præsident, tidligere stjernespiller Michel Platini, fortsætter nemlig sin kamp for at ændre mesterligaen med virkning fra 2009; så flere klubber får mulighed for at komme med i det forjættede land.

Selvom sammenslutningen af de største ligaer i Europa, EFPL, klart har meldt ud, at de synes, at der er tale om en rigtig dårlig idé, arbejder franskmanden på at lade pokalvinderne fra de 16 største lande få adgang til kvalifikationsturneringen. Til gengæld skal landene give afkald på den plads, som hidtil er gået til et hold, der sluttede som nummer to, tre eller fire.

På et møde i UEFAs eksekutivkomité i Istanbul ultimo september vil det formentlig blive afgjort, om Platini får lov til at gennemføre sin plan, som blev diskuteret i går. .

Kåringer i stor stil
Her, altså i Monaco, blev flere spillere tillige hyldet for deres præstationer i Champions League i sidste sæson. Titlen som turneringens bedste spiller gik helt som ventet til Kaka, der var den store aktør for AC Milan, som endte med at slå Liverpool i finalen - med 2-0.

Brasilianeren er p.t. også storfavorit til at erobre Guldbolden, der sidst pååret tildeles »Årets spiller i Europa«.