Favoritterne blæst til tælling

En strid vestenvind satte i dag sit tydelige præg på første runde af British Open. På Royal St. George i det sydøstlige England faldt favoritterne som fluer for blæsten og efterlod sig selv et større stykke oprydningsarbejde på fredagens runde, hvis finalecuttet skal klares, og håbet om en topplacering fortsat skal leve.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så prominente navne som Darren Clarke, Padraig Harrington og Vijay Singh kom alle rundt i 75 slag, der blot rækker til en placering som delt nummer 55 - fire over banens idealscore på 71. Og de seneste to års vindere af British Open, Sydafrikas forsvarende mester Ernie Els og David Duval fra USA, gik runder i henholdsvis 78 og 83 slag.

Mens favoritterne kæmpede på banen, kunne debutanten Hennie Otto fra Sydafrika, der kom ind i British Open via kvalifikationsturneringen, sidde i klubhuset og glæde sig over sin tidlige runde i 68 slag, mens vinden endnu ikke var så skarp. Tre slag under par skulle nemlig vise sig at være nok til at tage førstepladsen alene på en første runde, hvor kun fem spillere var bedre end banens par.

/ritzau/