Favoritter kommer godt fra start ved DM i badminton

Samtlige første- og andenseedede spillere ved DM i badminton vandt deres indledende kampe torsdag.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er sikkert videre til semifinalen i mixeddouble ved DM i badminton. (Arkivfoto) Ed Jones/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De topseedede spillere ved danmarksmesterskaberne i badminton levede op til deres favoritværdighed, da de torsdag gik på banen i Ceres Arena i Aarhus.

Således vandt samtlige spillere, der enten er seedet som nummer et eller to i deres kategori, deres første kampe ved stævnet.

Den topseedede mixeddouble med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen slog Emil Lauritzen og Iben Bergstein ud med en sejr i to sæt med cifrene 21-17, 21-16.

I samme kategori gik andenseedede Mikkel Mikkelsen og Mai Surrow videre med en sejr over Daniel Lundgaard og Amalie Magelund Krogh.

Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt, der er seedet som henholdsvis et og to i damesingle, slog henholdsvis Frederikke Lund og Sophia Grundtvig. Kjærsfeldt måtte tage alle tre sæt i brug.

Viktor Axelsen var seedet som nummer et i herresingle, men måtte tidligere torsdag melde afbud til turneringen på grund af en skade i sin venstre lyske.

Andenseedede Anders Antonsen samt Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus, der torsdag levede op til deres seedning ved at spille sig i semifinalerne, gik alle videre med sejre i to sæt.

I damedouble gik topseedede Maiken Fruergaard og Sara Thygesen videre med en overbevisende sejr. Det samme gjorde andenseedede Mette Poulsen og Rikke Søby.

Torsdagen blev sluttet af med fire kampe i herredouble.

Den topseedede duo med Anders Skaarup Rasmussen og Mads Vestergaard, der erstatter Skaarup Rasmussens sædvanlige makker Kim Astrup, som er ude med en skade, slog Jeppe Bay Madsen og Mikkel Mikkelsen.

Mads Pieler Kolding og Niclas Nøhr, der er andetseedet, gik ligeledes videre med en overbevisende sejr i to sæt.

Fredag spilles der semifinaler i hallen i Aarhus.

/ritzau/