Farvel til en gammel dame

Birgitte Melbye stopper næste år som generalsekretær i Danmarks Basketball-Forbund.

Birgitte Melbye har i 30 år været tilknyttet Danmarks Basketball-Forbund, og ifølge eget udsagn har hun været generalsektretær »de seneste 15-20 år«. Men til næste år stopper hun efter eget ønske på posten, og det har hun det helt fint med.

»For jeg er blevet en gammel dame, jeg fylder jo 70 år til næste sommer,« fastslår Birgitte Melbye, der formentlig kommer til at være ansat sammen med sin afløser i et halvt års tid.

Stillingen er allerede slået op, og efter planen skulle den kommende generalsekretær/direktør gerne være ansat i løbet af efteråret.

»Så der kommer en glidende overgang,« håber hun.

Birgitte Melbye vinker farvel til et forbund, der i perioder både haft det både godt og meget skidt især økonomisk. Men hun synes selv, det er et godt tidspunkt at stoppe på:

»For nu er økonomien fin igen.«

Birgitte Melbye glæder sig også over, at herrelandsholdet i øjeblikket har status som europæisk A-nation, men måske ikke så lang tid endnu. I disse dage spiller holdet om overlevelse.

Trods visse opgangstider har forbundet dog ingen planer om at forsøge at blive vært for et større mesterskab.

»Sporene skræmmer lidt. Sverige var vært for herrernes EM i 2003 og endte med et underskyd på seks-syv millioner kroner,« fortæller Birgitte Melbye, som endnu ikke siger helt farvel til sporten. Hun sidder i det internationale forbunds europæiske bestyrelse, og her stopper hun først i 2010.