Fantastisk tysk comeback gav bronze

I en dramatisk bronzekamp, der måtte ud i forlænget spilletid, vandt Tyskland 36-35 over Rumænien. Tyskerne var ellers bagud med syv mål på et tidspunkt.

Det kan godt være, at der kun var bronzemedaljer på spil, da Tyskland og Rumænien søndag eftermiddag spillede kampen om tredjepladsen ved VM i håndbold for kvinder, men i spænding og intensitet var opgøret, der endte 36-35 til Tyskland, bestemt en finale værdig.

Godt nok var rumænerne foran med syv mål ved pausen og lignede langt hen i kampen klare vindere, men tyskerne kæmpede på forbilledlig vis sig tilbage i kampen. Selv da holdet var bagud 29-32 godt et minut før tid blev Grit Jurack og holdkammeraterne ved med at tro på det, og belønningen kom, da FCK-spilleren Maren Baumbach få sekunder før tid udlignede til 32-32.

I den forlængede spilletid var tyskerne på et tidspunkt foran med tre mål, men rumænerne, der fik rødt kort til den tidligere Ikast- og Aalborg DH-spiller Nacisa Lecusanu, slog kontra. De havde bolden et halvt minut før tid, men fik ikke afsluttet ordentligt, og dermed kunne de overstadige tyskere kaste sig i armene på hinanden og glæde sig over den første medalje ved en slutrunde siden nederlaget til Danmark i finalen ved EM på hjemmebane i 1994.

/ritzau/