Familien Laudrup kommer som TV-film

PORTRÆT. I 40 år har familien Laudrup spillet en vigtig rolle i dansk fodbold. Finn og sønnerne Michael og Brian nåede det ypperste niveau, mens Mads og Andreas fra 3. generation banker på til landsholdet. Michael Meyerheim er i gang med optagelserne til en TV-film, som sendes til efteråret på TV2.

Fra venstre: Michael, Finn og Brian Laudrup. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Efternavnet Laudrup er for mange fodboldfans synonymt med den rød-hvide landsholdsdragt og »vi sejler op ad åen...«. I 80erne og 90erne vænnede vi os til at se Michael og Brian Laudrup på landsholdet og i storklubber rundt om i Europa, mens generationen før sukkede over faderen Finn Laudrup, der af mange beskrives som den bedste spiller i sin generation.

Men lige så meget vi ved om familiemedlemmernes spil på banen, lige så lidt ved vi om deres liv uden for banen. I årevis har journalister bejlet til at lave historien om Finn Laudrup og hans gudbenådede sønner Michael og Brian. Et ønske, der ikke er blevet mindre, efter tredje generation - Michaels sønner Mads og Andreas - er kommet på hvert sit ungdomslandshold.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har journalist Michael Meyerheim nu fået tilsagn fra de fem familiemedlemmer til at lave filmen om dynastiet Laudrup, hvor de fortæller om sig selv og deres karrierer. Meyerheim er ikke meget for at kommentere Berlingske Tidendes oplysninger.

»Det er korrekt, at vi er i gang med at lave optagelser til en TV-film om familien Laudrup. Men jeg kan ikke sige så meget mere om det, fordi vi er meget tidligt i forløbet,« fortæller Michael Meyerheim, der er medejer af Skandinavisk Film, som producerer filmen for TV2.

De første optagelser med de fem fodboldspillere er allerede foretaget og vil fortsætte i løbet af foråret. Herefter går det store arbejde med at klippe filmen sammen i gang. Først herefter står det klart, om det bliver en TV-film eller en udsendelse, der kan køre over et par aftener i løbet af efteråret.

Den korte historie om familien Laudrup er, at Finn Laudrup spillede 19 A-landskampe for Danmark og var professionel i Wiener Sport Club i Østrig. Sammen med Lone fik han sønnerne Michael og Brian, som tilsammen spillede 186 A-landskampe i de store år i dansk fodbold fra starten af 80erne til slutningen af 90erne.

Michael Laudrup har to sønner - Mads og Andreas - som er på forskellige ungdomslandshold og har været til prøvetræning i Ajax Amsterdam og FC Barcelona. De spås begge en fremtid som landsholdsspillere. Michael Meyerheim kender familien særdeles godt og spiller blandt andet fodbold med dem om sommeren i Rørvig.