FAKTA: Sådan kom Danmarks medaljer ved para-OL i hus

Stinna Tange Kaastrup tog fredag Danmarks sjette medalje ved para-OL i Rio, da hun fik bronze i kür-finalen.

Stinna Tange Kaastrup og hesten Smarties tog bronze ved para-OL i Rio de Janeiro. Arkivfoto. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Rio de Janeiro. Fredag aften hentede Danmark den sjette medalje ved de paralympiske lege i Rio, da dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup fik bronze.

Her er et overblik over de danske medaljer ved de paralympiske lege i Rio:

* Guld

- Peter Rosenmeier, bordtennis, herresingle.

Den danske bordtennisspiller, som deltager ved sit fjerde para-OL, sørgede for en dansk guldmedalje. I en tæt finale besejrede Rosenmeier sin spanske modstander Alvaro Valera Munoz Vargas, der ligger nummer et i verden med cifrene 5-11, 12-10, 6-11, 11-9 og 11-6.

* Sølv

- Susanne Sunesen, dressur, individuelt program

Med et flot individuelt program i mesterskabsklassen i grad 3-klassen red Susanne Sunesen og hesten Que Faire sig til et resultat på 72,171 procent, og det rakte til sølvmedalje.

- Daniel Wagner, atletik, 100 meter

Daniel Wagner fik sølv, efter han måtte dele andenpladsen med briten Richard Whitehead. Begge løb i tiden 12,32 sekunder og blev slået af australieren Scott Reardon i tiden 12,26 sekunder.

* Bronze

- Jonas Larsen, svømning, 150 meter medley.

Den 24-årige svømmer var helt oppe og snuse til sølvmedaljen undervejs, men blev i løbet af brystsvømningen overhalet af kineseren Jin Zhipeng og gled ned på tredjepladsen. Danskeren var på forhånd udset som et godt bud på en medalje i disciplinen, og han indfriede forventningerne.

- Stinna Tange Kaastrup, dressur, individuelt program

Som den sidste rytter i konkurrencen entrerede Stinna Tange Kaastrup ridebanen i Rio sammen med hesten Smarties. Med et flot program og en score på 73,966 red ekvipagen sig til bronze.

- Stinna Tange Kaastrup, dressur, kür-finalen

Efter bronzemedaljen i det individuelle program, så fulgte Stinna Tange Kaastrup og hesten Smarties op med også at hente bronze til Danmark i kür-finalen.

/ritzau/