FAKTA: Mourinho og Guardiolas verbale stikpiller

Pep Guardiola og José Mourinho har en fortid med masser af mundhuggeri forud for opgøret om Manchester.

Smil og øjenkontakt er ikke en del af en hilsen, når José Mourinho (th.) og Pep Guardiola (tv.) mødes. Scanpix/Lluis Gene Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manchester. Som cheftræner for henholdsvis Real Madrid og FC Barcelona havde José Mourinho og Pep Guardiola adskillige konfrontationer - både på banen og verbalt uden for banen.

Her er samlet nogle verbale stikspiller mellem de to succestrænere, som lørdag tørner sammen i deres første møde i spidsen for henholdsvis Manchester United og Manchester City:

---- ---- ---- ----

Mourinho om Guardiola:

* - Det er hans liv, men for mig er det utænkeligt at tage et sabbatår. Han er yngre end mig, men jeg er ikke træt.

Mourinho udtrykker overraskelse over Guardiolas beslutning om at tage et sabbatår efter stoppet i Barcelona i 2012.

 

* - Jeg ville skamme mig over at have vundet med skandalen på Stamford Bridge (i 2009 da Chelsea følte sig snydt for flere straffespark i Champions League-semifinalen mod Barcelona). Hvis han vinder i år, vil det være på baggrund af skandalen på Bernabeu. Hvis de er gode mennesker, så kan det ikke føles rigtigt for dem. Jeg håber, Guardiola en dag får mulighed for at vinde en flot og ren titel uden skandaler.

Mourinho revser Barcelonas dommertække efter Real Madrids 0-2-nederlag i første Champions League-semifinale i 2011.

 

* - Indtil nu har der været en mindre gruppe trænere, som ikke snakkede om dommerne, og en større gruppe, som gjorde. Nu med Peps kommentarer har vi indledt en ny æra med en tredje gruppe med kun én person - en mand, som kritiserer, når dommeren tager gode beslutninger. Det er helt nyt for mig.

Mourinho driller Guardiola, da denne udtrykker vrede over et underkendt Barcelona-mål i den spanske pokalturnering.

 

* - Der er mennesker, som er langt mere intelligente end mig, der formår at sælge et image af dem selv helt modsat mit image. Men inderst inde er de ligesom mig.

Mourinho om Guardiolas noget mere uplettede image.

 

---- ---- ---- ----

Guardiola om Mourinho:

* - Jeg prøver at lære fra José på banen, men jeg foretrækker at lære så lidt som muligt fra ham uden for banen.

Guardiola stikker til Mourinhos opførsel.

 

* - Jeg kender Mourinho, og han forsøger at provokere mig til at komme med en reaktion, men det virker ikke. Jeg vil ikke reagere. Jeg vil ikke svare igen. Kun når jeg mener, at tiden er rigtig.

Guardiola nægter at svare på Mourinho-kommentarer i 2011.

 

* - Uden for banen har han vundet hvert eneste år, hele sæsonen og vil også gøre det i fremtiden. Han kan få sin personlige Champions League uden for banen. Det er fint, lad ham nyde det. Det giver jeg ham gerne.

Guardiola svarer igen efter Mourinho-kritik af Barcelonas dommertække efter Real Madrids 0-2-nederlag til rivalerne i Champions League-semifinalen i 2011.

 

* - I dette lokale (Real Madrids presserum, red.) er han chefen. Herinde er han "the fucking man", og det kan jeg ikke hamle op med. Hvis Barcelona ønsker en træner, der kan konkurrere mod det, så skal man lede efter en anden træner.

Guardiola er tydeligvis træt af Mourinhos verbale spil uden for kridtstregerne og lader irritationen få frit løb i forbindelse med en kamp.

 

* - Hvis det er sandt, er jeg nødt til at ændre min opførsel.

En overrasket Guardiola svarer på påstanden om, at han og Mourinho i virkeligheden minder meget om hinanden.

Kilde: AFP

/ritzau/