Færre medaljer end ventet i 2007

Team Danmark havde håbet på 35 medaljer ved EM- og VM-konkurrencer i årets løb, men må tage til takke med 28.

Der var længere mellem metallet end ventet, da Team Danmark gjorde årets medaljehøst ved internationale mesterskaber op. Selv om målsætningen lød på en forbedring af de 35 medaljer, som det lykkedes at hente i det seneste for-olympiske år, så nåede totalen kun op på 28.

For mens det lykkedes at komme på podiet i brydning, bordtennis, håndbold og cykling i modsætning til 2003, så skuffede blandt andet badmintonsporten ved ikke at hente nogen medaljer ved VM i år.

- I min optik har 2007 vist, at mange nationer - også nye nationer - har satset voldsomt på OL-kvalifikationen, som har ligget ved en række af årets mesterskaber. Og den skærpede internationale konkurrence, hvor stadig flere nationer er med i kampen om medaljerne, er virkeligheden i den moderne topsport, siger Team Danmarks direktør Michael Andersen i en pressemeddelelse.

Med lidt held kunne målsætningen dog være nået alligevel. De syv medaljer, der mangler i regnskabet, modsvares nemlig af de syv fjerdepladser, det blev til i 2007. Det gælder blandt andet VM i bowling, hvor kvindelandsholdet to gange var én placering fra ædelt metal.

/ritzau/