Fælden klapper fra november

Cykelrytteren Michael Rasmussen har fået fire advarsler, men han kører stadig Tour de France. Reglerne har været uklare, men de ændres formentlig til november.

Det er efter alt at dømme snart slut for elitesportsfolk med at profitere af løse regler omkring advarsler for ikke at være der, hvor man har sagt, man er, når dopingkontrollanterne kommer på besøg.

Allerede i dag udløser tre advarsler en dopingsag, men reglerne er uklare, når advarslerne kommer fra forskellige instanser, som det er tilfældet med cykelrytteren Michael Rasmussen, der har fået to advarsler fra Anti Doping Danmark og to fra Den Internationale Cykelunion (UCI) - uden at det har ført til en sag.

Det bliver sandsynligvis ændret til november, når Det Internationale Antidopingagentur (WADA's) kodeks skal ændres.

- Der er snakket en del om det, og jeg betragter det som meget sandsynligt, at WADA's kodeks ændres, så advarslerne efter november bliver registreret et sted. Det vil betyde, at tre advarsler - uanset hvilken instans, de kommer fra, vil udløse en dopingsag, siger sekretariatschef i Anti Doping Danmark, Finn Mikkelsen, til Ritzaus Bureau./ritzau/