FA åbner disciplinærsag mod Wenger efter dommerkritik

Arsène Wenger risikerer karantæne efter at have langet verbalt ud efter dommeren Mike Dean.

Arsenal-manager Arsène Wenger brokker sig til dommer Mike Dean efter London-holdets pointtab mod West Bromwich. Scanpix/Jason Cairnduff Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Arsenals franske manager, Arsène Wenger, risikerer at få en ufrivillig pause fra trænerbænken efter sit vredesudbrud i kølvandet på 1-1-kampen mod West Bromwich nytårsaften.

Det Engelske Fodboldforbund, FA, meddeler tirsdag, at man har åbnet en disciplinærsag mod Wenger, skriver BBC og flere andre engelske medier.

Angiveligt har den 68-årige franskmand talt i mindre pæne vendinger til Mike Dean ved dommernes omklædningsrum efter kampen, hvor han også såede tvivl om dommernes integritet.

Årsagen var det straffespark for hånd på bolden, som Dean tilkendte West Bromwich i slutminutterne, og som førte til udligningen.

Over for pressen luftede Arsène Wenger også sin frustration over dommerne efter kampen.

- Han (Calum Chambers, red.) løftede ikke sin hånd. Hvor skal du gøre af hænderne? Der er ingen lommer i shortsene, vrissede Wenger ifølge The Guardian.

Derefter sendte den franske manager en svada afsted mod den samlede dommerstand i England.

- Der er to lande i Europa, som har professionelle dommere - Italien og England. Og der er ikke en eneste engelsk dommer, som skal til VM, lød det fra Wenger, som sarkastisk tilføjede.

- Men det er fint nok. Vi kan ikke sige et ord om det, fordi de er urørlige. Det er sandheden.

Arsène Wenger har indtil fredag aften til at forklare sig i sagen, inden FA afsiger dom.

I januar sidste år røg han også en tur i skammekrogen. Her blev det til hele fire dages karantæne efter en batalje med en fjerdedommer.

/ritzau/