Europæiske klubber er bekymret før afrikansk slutrunde

ECA ønsker, at der tages nødvendige forholdsregler på grund af omikronvariant ved Africa Cup of Nations.

Liverpools egypter, Mohamed Salah, er blandt Premier League-stjernerne, der om en måned rejser til Cameroun for at spille Africa Cup of Nations. Amr Abdallah Dalsh/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om godt en måned begynder Africa Cup of Nations, og de europæiske klubber, der skal afgive spillere til foretagendet, er begyndt at bekymre sig set i lyset af coronavarianten omikron, der særligt har spredt sig i Afrikas sydlige del.

Således har ECA, der er sammenslutningen af de europæiske fodboldklubber, bedt om hurtigst mulig dialog med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) om spillernes sikkerhed i forbindelse med slutrunden i Cameroun.

Det skriver ECA i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Bestyrelsen har indvilget i at engagere sig hurtigst muligt med Fifa for at sikre, at alle nødvendige forholdsregler er på plads for at beskytte spillere, da sundhedssituationen fortsætter med at blive forværret på en alarmerende måde,« lyder det fra ECA.

Tidligere i 2021 nægtede Premier League-klubber at frigive spillere til lande, der var listet som røde af den britiske regering.

I oktober blev der indgået en aftale, som betød, at fuldt vaccinerede spillere kan tage på landsholdsopgaver til disse lande, hvis de er i karantæne i ti dage efter hjemkomst.

Flere nationer i det sydlige Afrika, hvor omikron først blev opdaget, er for nylig blevet tilføjet Storbritanniens røde liste, men Cameroun er aktuelt ikke på den røde liste, skriver NTB.

24 nationer deltager i Africa Cup of Nations, der løber af stablen fra 9. januar til 6. februar.

/ritzau/