Europæisk atletikforbund vil gemme dopingprøver i ti år

I jagten på dopingsyndere vil Det Europæiske Atletikforbund fremover gemme dopingprøver i mindst ti år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år er en række tidligere OL-atleter blevet fældet af gamle dopingprøver, som Den Internationale Olympiske Komité (IOC) havde opbevaret.

Udviklingen af forbedrede testmetoder betyder, at dopingsnydere, som tidligere er sluppet afsted med de medicinske genveje, kan blive indhentet af fortiden, og den praksis vil Det Europæiske Atletikforbund nu også følge.

Fremover vil forbundet i minimum ti år opbevare dopingprøverne fra samtlige atletikudøvere, der sætter en europæisk rekord.

Det oplyser chefen for Det Europæiske Atletikforbund, nordmanden Svein Arne Hansen, ifølge Reuters.

- Vi vil ikke have, at snydere nogensinde skal kunne føle, at de slap afsted med noget, og at de er sikre, fordi de ikke blev fanget øjeblikkeligt, siger han.

IOC gemmer samtlige OL-dopingprøver i minimum ti år, men det har ikke tidligere været praksis hos Det Europæiske Atletikforbund.

Atletikken går gennem en hård periode efter afsløringen af omfattende og statsstøttet doping i Rusland. Det har betydet, at russisk atletik er udelukket på ubestemt tid fra alle internationale konkurrencer.

Seneste skandale har dog Jamaica som centrum.

Usain Bolt har fået frataget én af sine ni OL-guldmedaljer, da hans holdkammerat på 4x100 meter stafet fra 2008 Nesta Carter er blevet fældet af en gammel dopingprøve, som er blevet testet igen.

/ritzau/