Europa fører mod USA i Solheim Cup efter seks års tørke

Efter første runde af Solheim Cup, der er damernes pendant til Ryder Cup, fører Europa 4½-3½ over USA.

De to svenske golfspillere Caroline Hedwall (tv.) og Anna Nordqvist (th.) på Europas hold fejrer sejren på 12. hul på førstedagen ved Solheim Cup på Gleneagles i Scotland. Andy Buchanan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Auchterarder. Europa er godt på vej til at tage trofæet tilbage fra USA ved golfturneringen Solheim Cup.

Efter fredagens første runde af turneringen, der er damernes pendant til herrernes Ryder Cup, fører Europa 4½-3½ over USA.

De kvindelige golfspillere fra det europæiske og det amerikanske hold indledte turneringen ved at spille formaterne foursome og fourball.

Her spiller to par mod hinanden.

Ved foursome spiller parrene kun en bold, som de skiftes til at slå til.

Ved fourball spiller alle deres egen bold, men kun den bedste score for hvert hold tæller.

Det viste europæerne sig bedst til på Gleneagles-banen i Skotland og tog en samlet føring på et point hen over fredagens huller.

Det europæiske hold, der er uden danskere i år, skal forsøge at bevare føringen, når turneringen fortsætter lørdag og søndag.

Lørdag skal spillerne igen ud i foursome og fourball.

USA har vundet Solheim Cup de seneste to gange - i USA i 2017 og i Tyskland i 2015. Europa vandt i USA i 2013 og i Irland i 2011.

Solheim Cup blev spillet første gang i 1990. Turneringen er blevet spillet 15 gange, hvoraf USA har vundet de ti, mens Europa har vundet fem gange i 1992, 2000, 2003, 2011 og 2013.

/ritzau/