EU-lande bedst ved OL

Selvom der absolut ikke er planer om at stille med et fælles EU-hold ved OL i Beijing i 2008, glædede EU-Kommissionen sig i går over, at EU-landene i Athen fik flere medaljer end USA.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BRUXELLES

Europæere mangler tilsyneladende fysisk styrke til at klare sig sportsgrene som boksning og vægtløftning, men til gengæld besidder Europas borgere til gengæld både teknisk snilde og udholdenhed til at klare sig i andre olympiske discipliner.

EU-Kommissionens cheftalsmand, Reijo Kemppinen, havde et bredt smil på læben, da han i går indledte den første pressebriefing efter sommerferien med at konstatere, at EU-landene har klaret sig rigtig godt ved OL i Athen.

Således vandt de 25 EU-lande tilsammen 286 medaljer, hvoraf de 83 var af guld, mens USA måtte nøjes med 35 guldmedaljer ud af i alt 103 medaljer.

Trods denne »smukke præstation« afviste Kemppinen, at der skulle være planer om at lave et fælles EU-hold ved OL i Beijing om 4 år. Og han sagde samtidig, at der heller ikke er planer om at gøre brug af EU-flaget i olympiske sammenhænge.

»Men resultatet kan uden tvivl blive endnu bedre, når Bulgarien og Rumænien kommer med i 2007,« sagde Kemppinen, der mente, at disse lande ville kunne styrke EU-indsatsen både i gymnastik og vægtløftning.