Et stort sportsår starter nu

Kampen mellem FCK og Brøndby fortsætter i år, selvom Brøndby har meldt sig ud af guldkampen til foråret. De seneste dages indkøb lover godt for næste sæson.

Berlingske Tidendes Sportskalender 2007 ligger på midteropslaget og er en ren lækkerbisken for sportselskere. Selvom der hverken er OL eller fodboldslutrunde denne sommer, så er der masser at glæde sig til - specielt to VM-slutrunder i håndbold, Tour de France i dopingens skygge og masser af EM-kvalifikationskampe og Champions League i fodbold.

To dramaer fremgår af gode grunde ikke af sportskalenderen. Dels årets sportsnavn 2006 Mikkel Kesslers videre karriere i boksning, hvor stævnerne endnu ikke ligger fast, og dels afslutningen på årets Superliga, som for en gang skyld ikke bliver et tæt opgør mellem FC København og Brøndby.

De seneste dage er der alligevel sket en del hos de to københavnske klubber, som borger for, at Brøndby er parat til at udfordre FCK sportsligt til efteråret. Mens transfervinduet har stået åbent i januar, har både FCK og Brøndby styrket sig - den ene mere markant end den anden.Med Niclas Jensens genkomst i den hvide trøje (læs modstående side) sikrer FC København sig en solid back allerede i foråret, så tabet af Lars Jacobsen til sommer bliver mindre smertefuldt. Desuden er den brasilianske angriber Ailton endelig landet i København, selvom hans kontrakt allerede blev underskrevet i sommer. Forventningerne til Ailton er tårnhøje hos undertegnede, og jeg forventer en ung kloning mellem Zuma og Santos - en crowdpleaser med mål i støvlerne.

Brøndby har også foretaget nogle fornuftige justeringer de seneste dage. Husk på at januarudsalget normalt kun er til små justeringer, så indkøbet af Mikkel Bischoff til det vaklende forsvar virker fornuftigt. Desuden er Stephan Andersen en styrkelse af målmandsposten, om end jeg altid har haft et godt øje til Casper Ankergren og ikke vil klandre ham for den sportslige nedtur i Brøndby i efteråret. Det samlede billede af Brøndby er nemlig, at der var uendelig mange negative faktorer, som spillede sammen og gav rutsjeturen i efteråret, hvor Brøndby overvintrer på 7. pladsen i Superligaen uden realistiske chancer for at tage mesterskabet.Brøndbys mest interessante nyerhvervelse - hvis man kan kalde det sådan - er nu alligevel forfremmelsen af cheftræner Tom Køhlert, som afløser René Meulensteen. Hollænderen viste intet på trænerbænken og står udelukkende tilbage som en parentes i klubbens historie og cementerer de ledelsesmæssige problemer, der ramte Brøndby i 2006. Køhlert er ikke visionært på den lange bane, men her og nu er han det helt rigtige svar på Brøndbys nedtur.