Et defensivt træk

Med Tom Køhlert som René Meulensteens afløser har Brøndby først og fremmest valgt det sikre.

René Meulensteen rejser hjem efter bare et halvt år i Brøndby. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

En overraskelse? Nej, egentlig ikke. For René Meuelensteen nåede aldrig at blive den store succes i Brøndby. Som flere eksperter blandt andet her i Berlingske Tidende påpegede i efteråret, ville det først for alvor være i løbet af foråret, at man kunne vurdere hans samlede indsats. Men presset på ham blev alligevel ret stort meget hurtigt, især fordi der i de danske medier - helt naturligt - var meget stor fokus på Brøndbys sløje resultater i efteråret, og måske var det lige netop presset, der fik ham til sige op. For, »hvis man skal fungere optimalt som træner - og dermed forbillede for andre mennesker - skal den helhed, man lever i, også være optimal. Og det blev livet i Danmark ikke for os,« som han udtalte i en pressemeddelelse i går:

Måske havde det været anderledes, hvis René Meulensteen havde fået en roligt indkøringsfase, men det får man ikke i en af Danmarks to største klubber, slet ikke når det kører sportsligt dårligt.

Nu vender Tom Køhlert så tilbage igen, en rigtig Brøndby-mand, der kender alt til klubben og de forventninger, som omgivelserne har til den. Han kender også alt til klubbens ungdomsafdeling, og dermed kan han forsætte den linie, man ønskede at gå med valget af René Meulensteen. En linie, hvor man modsat Michael Laudrup-tiden satser meget på egne talenter og ikke køber så meget og så stort ind.

Men valget af Tom Køhlert sender ikke et signal om, at FC København skal indhentes på den sportslige front. Han giver ikke klubben et internationalt image, og han bringer ikke nye idéer til en klub, der har meget svært ved at tage et skridt fremad.

Det er selvfølgelig heller ikke sikkert, at Tom Køhlert forbliver cheftræner frem til sommeren 2009, som kontrakten fortæller. For dukker en ny ønsketræner pludselig op, er det langt fra sikkert, at Tom Køhlert har noget imod igen at trække sig tilbage klubbens talentrækker. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at det nu igen er Tom Køhlert, der står i spidsen for Brøndbys bedste mandskab.