Esbjerg-træner: Egne talenter gør vores hold bedre

Det har gjort Esbjerg til et bedre mandskab, at holdet nu har flere unge spillere med, mener holdets træner.

Læs mere
Fold sammen

Randers. På trods af en målløs affære med få chancer var Esbjerg-træner Lars "Lungi" Sørensen tilfreds med sit hold, da vestjyderne fredag spillede 0-0 ude mod Randers.

Trods den lidet underholdende affære fandt træneren anledning til at rose sit hold, hvor der var blevet plads til en række unge egenudviklede spillere i startformationen.

Esbjergs startopstilling til fredagens kamp havde således en gennemsnitsalder på blot 22,3 år.

Faktisk mener træneren, at tilstedeværelsen af unge spillere som Anders Dreyer, Marco Lund, Mark Brink og sønnen Jacob "Lungi" Sørensen har gjort hans hold stærkere end tidligere på foråret.

- Det synes jeg, resultaterne vidner om. Vi har hentet fire point de sidste to kampe, og derudover synes jeg også, at vi er blevet bedre til at dominere kampene, siger Lars "Lungi" Sørensen.

- Vi står ikke bare tilbage og venter, men kommer også frem på banen, uddyber han.

Udmeldingen skal ses i kontrast til, at Esbjerg i vinterpausen hentede syv udlændinge til truppen. Tre af dem startede fredag i Randers.

Lars Sørensen havde forud for kampen sagt, at kampen var en eksamen for det unge og knap så sammenspillede hold, og den eksamen bestod holdet.

- De viste, at de sagtens kan spille en superligakamp. Randers er et kompetent hold, og efter min mening var der ikke nogen, der faldt ud eller faldt igennem, så de bestod alle sammen, siger træneren.

Han hæfter sig ved sit holds defensive præstation i fredagens kamp.

- Sidste uge scorede vi tre gange. Efter den her kamp vil jeg vælge at glæde mig over, at vi spillede til nul mod et hold, der havde scoret seks mål i de sidste to kampe, og det er også vigtigt for os, siger Esbjerg-træneren.

Med resultatet er det givet, at Esbjerg slutter sidst i sin pulje og skal møde nummer tre i den anden pulje i nedrykningsspillet, der består af AaB, Silkeborg, Viborg og AGF.

/ritzau/