Esbjerg slagtede Lyngby

Tenniscifrene 6-1 var et korrekt billede af spil og chancer, da Esbjerg pryglede Lyngby.

Esbjerg udstillede klasseforskellen mellem etableret Superligamandskab og oprykkere, da jyderne sablede Lyngby ned med hele 6-1 på Lyngby Stadion. Her fejrer Søren Rieks sin scoring til 1-0 med holdkammeraterne. Foto: Keld Navntoft/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Esbjerg skulle i aftes løfte sig efter et par gedigne nederlag mod topholdene Randers og FCK, og så er en tur til Lyngby Stadion en gave. Lyngby har nemlig vist, at de endnu mangler mindst ét gear op til Superliga-niveau. Således også i går, hvor vestjyderne fik oceaner af plads til at udvikle deres spil og let vandt 6-1.

Esbjergenserne kom kampen igennem først på bolden og flyttede den fornuftigt rundt på banen, så sjællænderne i første halvleg blot havde bolden en tredjedel af tiden. Det er ikke godt nok. Især ikke fordi Esbjergs Søren Rieks kunne score halvlegens eneste mål, da en dødbold dumpede ned for fødderne af ham, og han resolut sendte bolden over i den fjerne ende af målet.

Anden halvleg blev spil til et mål, da Lyngby slet ikke var sat op til at forsvare sig. Således slap Jesper Lange let alene igennem og sendte bolden hårdt forbi Rune Pedersen i Lyngby-målet allerede efter fem minutter. Og tre minutter senere kunne Niki Zimling helt umarkeret føre bolden frem over en halv banehalvdel, hvor Lyngby efterlod to forsvarere mod seks esbjergensere. Derfor var det ingen sag for Martin Vingaard at trille bolden i det tomme net efter en halvklaring.

Kun et gavmildt Esbjerg-forsvar var årsag til, at Lyngbys Christian Holst fik lov at reducere på et hovedstød og skabe lidt spænding i kampen. Men den pillede Søren Rieks, Nicolai Høgh og Rajko Lekic ud af kampen med tre flotte mål i det sidste kvarter af kampen. Der er trods alt en højere retfærdighed i, at Esbjerg ligger med i toppen, mens Lyngby får det svært.