Esbjerg opruster med stærk svensker

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Esbjerg har sikret sig den stærke svenske midtbanespiller Erik Friberg, der skifter fra den italienske Serie B-klub Bologna.

Allerede tidligere på ugen kunne BT melde, at parterne var tæt på hinanden, og lørdag har Bologna bekræftet overgangen på klubbens hjemmeside.

28-årige Friberg skiftede til Bologna fra Malmö FF for et år siden i januar 2014, men han har svært ved at bide sig fast i startopstillingen hos det norditalienske Serie B-hold, der aktuelt er placeret på tredjepladsen og kæmper om at vende tilbage til Serie A til sommer.

Friberg er således kun noteret for 14 kampe for Bologna siden sin ankomst. Han kunne slet ikke komme til at spille for Bologna i resten af denne sæson, da han ikke er registreret i truppen. I Serie B opereres der med meget strikse kvoter.

Friberg beskrives som en dygtig og energisk central midtbane, der passer godt til Esbjergs tysk inspirerede spillestil. Han har tidligere spillet for Häcken og en enkelt sæson i amerikanske Seattle Sounders, inden han i 2012 vendte hjem til Allsvenskan og Malmö FF.