Esbjerg lever i Europa League efter sen scoring

Mohammed Fellah blev Esbjergs målscorer i udekampen mod kazakhstanske Kairat, der endte 1-1 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Esbjerg var torsdag på banen for første gang i Europa League i år. På udebane i kvalifikationen fik holdet kæmpet sig til et 1-1-resultat mod FC Kairat Almaty fra Kasakhstan. Det giver et stærkt udgangspunkt frem mod returkampen.

Det lignede ellers længe, at det ville blive svært for Esbjerg at komme videre i kvalifikationen, da de kom bagud med 0-1 til Kairat.

Målet til kasakhstanerne kom efter 50 minutters spil på et straffesparksmål fra Knezevic. Straffesparket opstod, da et skud ramte EfB-forsvaren Michael Jakobsen på armen inde i feltet - noget som dommeren altså takserede til et straffespark.

En af de EfB-spillere, der gjorde sig positivt bemærket i kampen, var Mohammed Fellah, der havde flere gode aktioner, og det var da også ham, der efter 90 minutters spil kunne sende bolden i mål efter lidt småspil i feltet.

Faktisk var Esbjerg tæt på at få sejren dybt inde i overtiden, hvor Casper Nielsen blev sendt i græsset i straffesparksfeltet, men dommeren valgte i stedet for straffespark at give Nielsen det gule kort for film.

Dermed er vejen til Europa League blevet en smule nemmere for EfB, der nu kan nøjes med 0-0 på hjemmebane i returkampen på torsdag i Esbjerg.

Hvis de går videre, venter der en kamp i tredje kvalifikationsrunde. Herefter mangler playoff-runden, inden holdet kan få adgang til gruppespillet, som vestjyderne var med i sidste sæson, og hvor de nåede til 1/16-finalerne. Her blev Fiorentina dog en for stor mundfuld.