Esbjerg henter forsvarer i HB Køge

Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen glæder sig over indkøbet af Eddi Gomes. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Esbjerg har hentet Eddi Gomes i HB Køge. Den 25-årige midterforsvarer, der er født i Guinea-Bissau, er udset til at udfylde hullet efter Kian Hansen, som er solgt til Nantes og i dette forår har været lejet tilbage i Esbjerg, men som til sommer rykker til Frankrig.

- Eddi Gomes har gjort det rigtig godt for HB Køge og er blevet en forsvarsprofil i NordicBet Ligaen. Han er fysisk stærk, god i duel- og luftspillet og er endvidere meget hurtig. Han sætter en ære i at forsvare målet. Nu får han muligheden for at tage det næste skridt efter en relativt kort karriere på højt niveau, hvor han har forbedret sig betydeligt på kort tid, siger Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen.

Den 196 cm høje Gomes har tidligere spillet for Herlev i 2. division, inden han i januar 2013 skiftede til HB Køge. Her var han ude det første halve år på grund af en ledbåndsskade, men siden har han spillet 23 kampe og scoret tre gange for holdet i den næstbedste række.

- Jeg kender lidt til Esbjergs spillestil, der minder meget om HB Køges med hurtige omstillinger, højt pres og vægt på at vinde dueller, der er en af mine styrker, siger Eddi Gomes, der kom til Danmark som ti-årig og i barndommen spillede for Vestia på Vesterbro.

Mens Gomes er en ny forstærkning i Esbjerg, siger klubben udover Kian Hansen også farvel til en anden midterforsvarer, nemlig Davidson Dropo-Ampem, som ifølge bold.dk forlader Esbjerg, når kontrakten udløber til sommer, fordi han vil have mere spilletid.