Esbjerg henter forsvarer i Brøndby

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Daniel Stenderup er fortid i Brøndby, for i den kommende sæson tørner han ud for Superliga-konkurrenterne fra Esbjerg.

Den nu tidligere Brøndby-forsvarer var kommet i overskud i Brøndby, hvor Martin Albrechtsen og nyindkøbte Fredrik Semb Berge havde sat sig på de to startpladser, mens Dario Dumic presser hårdt på for at skubbe en af dem ud at startformationen.

Derfor var det tid til et skifte for den 25-årige midterforsvarer.

- Jeg har været i Brøndby i 10 år og har udviklet mig rigtig meget som fodboldspiller, men der kommer også et tidspunkt, da man skal videre. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Esbjerg og prøve noget nyt efter alle årene i komfortzonen. Mit indtryk af klubben er meget positivt indtryk, Esbjerg er et af de sjove steder at komme til som udehold, og i de senere år er holdet begyndt at spille rigtig godt fodbold, siger Daniel Stenderup til Esbjergs hjemmeside.

Esbjerg har allerede hentet Eddi Gomes til pladsen i midterforsvaret, hvor Kian Hansen efterlod et hul, da han drog til franske Nantes denne sommer. Cheftræner Niels Frederiksen ville derfor have en spiller, der kan dække flere pladser.

- Vi har på det seneste kigget efter en erfaren superligaspiller til positionen i midterforsvaret, men det er med vores tætte kampprogram i Superligaen og Europa League også vigtigt at få en fleksibel spiller, der kan dække flere positioner. Daniel Stenderup er en spændende og nærkampstærk spiller, der er rolig med bolden og også kan sætte spillet i gang. Foruden det centrale forsvar kan han anvendes på backpladserne samt den defensive midtbane, siger Niels Frederiksen.Det så ellers længe ud til, at Esbjerg ville købe den svenske midterforsvarer Richard Magyar fra Halmstad. Kontrakten var stort set på plads, men da Daniel Stenderup for alvor blev en mulighed, valgte den vestjyske klub at satse dansk i stedet.