Esbjerg har lånt penge til spillernes løn

Esbjerg har lånt penge til driften - herunder løn, bekræfter bestyrelsesformand til Lokalavisen Esbjerg.

Bjørn Poulsen og de andre Esbjerg-spilleres løn er blevet udbetalt, efter klubben har lånt pengene. Scanpix/Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere

Esbjerg. Superligaklubben Esbjerg har ikke haft penge nok til at udbetale spillernes løn, og derfor har klubben været nødsaget til at låne penge hos sponsorer.

Det bekræfter fodboldklubbens næstformand, Kristoffer Kristensen, der siden mandag har været fungerende formand, over for Lokalavisen Esbjerg.

Han har været "i byen" for at sikre økonomisk opbakning, hvis situationen i klubben kræver det. Nogle af de positive tilkendegivelser er allerede vekslet til et lån.

- Ja, jeg kan bekræfte, at vi har trukket på nogle af midlerne.

- De er gået til driften. Herunder også lønnen, siger den fungerende bestyrelsesformand til avisen.

Esbjergs indtægtskurve har været nedadgående, eftersom klubben på grund af en 11.-plads i Alka Superligaen har fået færre tv-indtægter. Den sportslige nedtur har også kostet på tilskuerfronten, hvor færre har købt billet til holdets hjemmekampe.

Kristoffer Kristensen kalder det ansvarlig ledelse at sikre sig, at man har mulighed for at låne penge, hvis situationen kræver det.

I løbet af sommeren kommer der formentlig flere midler i kassen, og bestyrelsesformanden mener, at Esbjerg er solidt rustet til fremtiden.

- Vi har parkeret mange penge i spillerkontrakter, og det er et aktiv, som vi kan sælge. Gør vi det, så kommer der penge ind igen. Vi er jo altså også sidst på sæsonen, og der går jo ikke lang tid, førend der igen kommer indtægter i form af blandt andet sponsorater.

- Men helt ærligt, så kan jeg ikke se, at der er noget dramatisk i det her. Lige som mange andre virksomheder har vi også behov for finansielle kreditter indimellem. Men vi har altså en rigtig fin egenkapital, vil jeg lige sige, siger han til Lokalavisen Esbjerg.

Tidligere onsdag meddelte klubben, at man ikke økonomisk budgetterer med at slutte i top-seks i Alka Superligaen næste sæson.

/ritzau/