Esbjerg har ikke opgivet gulddrømmen

herning-esbjerg
Esbjerg-kaptajnen Sune Hjulmand har ikke opgivet drømmen om guld. Fold sammen
Læs mere

Der er forskel på at komme ind i et vinder- og et taberomklædningsrum.

Som nu i Granly Hockey Arena en påskedag. Sønderjyske red på den gyldne gren, og Esbjerg Energy var helt nede efter det andet nederlag i træk.

En verden til forskel.

Bagud 0-2 i en bedst-af-syv serie er ingen katastrofe. Men taber vestjyderne også den tredje kamp tirsdag i SE Arena i Vojens, er de ude i en situation, ingen nogensinde er vendt tilbage fra i den danske playoffhistorie.

»Den næste kamp er den vigtigste. Lige nu er det sgu ikke sjovt, men vi ved også, hvad der skal ændres, «siger en sammenbidt Esbjerg-kaptajn, Sune Hjulmand.

»Vi skal vende tilbage til vores spil i kvartfinalen mod Odense Bulldogs og semifinalen mod Herning Blue Fox.«

Med dét mener han, at Esbjerg Energy skal spille med større vildskab, løbe mere og arbejde mere for hinanden.

»Vi gør det heller ikke enkelt nok. Vi skal spille mere fysisk, mere simpelt. De første ti minutter i dag arbejdede vi ikke nok, men det blev bedre,« siger han.

»Vi havde flere store chancer i tredje periode, og det var kun fremragende spil af deres målmand (Joni Myllykoski, red.), der reddede dem.«

Sune Hjulmand er på fjerde sæson kaptajn for et Esbjerg-hold, der har været sæsonens store positive overraskelse. Optimismen har han stadig.

»Vinder vi på tirsdag, er serien helt åben,« siger han.

Alle 4.150 pladser i Granly Hockey Arena var solgt påskedag, men mange abonnenter må være blevet hjemme, for det officielle tilskuertal var 3.748.

Traditionsklubben i det vestjyske er for alvor tilbage på hockeyens Danmarkskort.