Esbjerg forventer at misse slutspillet i næste sæson

Fodboldklubben Esbjerg forventer ikke at komme med i slutspillet i Superligaen i næste sæson.

Esbjergs Mark Brink Christensen, som her kæmper om bolden med Randers-stopperen Mads Fenger, endte i den forgangne sæson i bunden af Superligaen. Scanpix/Bo Amstrup
Læs mere
Fold sammen

Esbjerg. Forventningerne på kort sigt bliver nedjusteret i fodboldklubben Esbjerg, som skuffende endte på næstsidstepladsen i Superligaen i den forgangne sæson.

I næste sæson budgetterer og regner Esbjerg ikke med at ende i top-seks og dermed nå med i slutspillet i den nye struktur i Superligaen.

- Økonomisk budgetterer vi i den nye sæson med, at vi ikke kvalificerer os blandt de seks øverste til mesterskabsspillet, og det er også dækkende for vores forventninger til det realistiske, sportslige udbytte af sæsonen.

- I Esbjerg vil vi fortsat stræbe efter at vinde hver gang, og vi lader os gerne overraske positivt, siger den fungerende bestyrelsesformand, Kristoffer Jarl Kristensen, til klubbens hjemmeside.

På længere sigt er tonen dog en anden, for Esbjerg skal ind imellem lege med, hvor det er sjovt.

- Som eliteklubben i Danmarks femtestørste by er Esbjergs målsætning til enhver tid at spille i Superligaen og med korte intervaller spille med om titler, medaljer og deltagelse i europæisk fodbold, lyder det fra klubben.

Esbjerg har ud over at justere den sportslige målsætning nedlagt det sportslige udvalg, som hidtil har haft ansvaret for kontraktforhandlinger, scouting samt køb og salg af spillere.

- I modsætning til de seneste perioder med transferaktiviteter, hvor Esbjerg har været særdeles aktiv, forventer vi et forholdsvis stilfærdigt transfervindue hen over den kommende sommer.

- Der vil forekomme spillersalg, både for at indfri enkeltspilleres ambitioner om at prøve sig af på et højere niveau og for at bevare vores økonomiske fundament.

- Men ud over hvad vi allerede har foretaget os, vil vi ikke i større stil tilføre truppen spillere udefra. Truppen vil blive smallere, og spillere udviklet i Esbjerg vil udgøre en større andel.

- På den baggrund har vi tid til at overveje, hvordan vi mest hensigtsmæssigt indretter den daglige ledelse af den sportslige sektor, siger formanden.

Talspersoner i sportslige anliggender vil i fremtiden være direktør Søren Poulsen og cheftræner Jonas Dal.

/ritzau/