Esbjerg-anførers opråb: Alle skal være klar til at dø

Victor Pálsson er bekymret over Esbjergs kollaps i 0-3-nederlaget mod OB og forsøger nu at råbe holdet op.

Esbjerg styrer mod skæbnesvangre playoffkampe i nedrykningsspillet efter 0-3-nederlaget til OB fredag aften.

Syv point har vestjyderne således op til redning med kun 12 point tilbage at spille om.

Esbjerg-anfører Victor Pálsson er dog først og fremmest bekymret over Esbjerg-spillernes manglende mentale styrke efter lussingen i Odense.

- Efter vi kom bagud 0-1, kollapsede vi. Nogle få spillere viste niveau, men alt for mange gjorde ikke.

- Jeg er overrasket og bekymret over, at vi kollapsede på den måde, siger Esbjerg-kaptajnen og forsøger at lave et opråb til sine holdkammerater:

- Alle er nødt til at forstå situationens alvor. Alle skal være klar til at dø for det her. Det har vi brug for, hvis vi skal overleve.

Esbjerg har tidligere haft problemer med mentaliteten på grund af spillere, der ville væk fra klubben, men dette er en helt anden udfordring, fastslår Pálsson.

- Dette handler slet ikke om, hvordan tingene var i efteråret. Der er sket en masse gode ting i klubben siden januar. Atmosfæren og moralen er egentligt god i omklædningsrummet.

- Det er snarere et spørgsmål om at have den rette mentalitet på banen, når vi har modgang. Folk skal forstå, hvad der står på spil.

- Vores job og karrierer er på spil. De øvrige ansatte i klubben har deres job på spil. Hele klubbens fremtid er på spil. Det er vi nødt til at være bevidste om, og det skal kunne ses på banen, siger 25-årige Pálsson.

Palsson medgiver, at han som anfører har et ansvar for at være med til at løfte holdet i den nuværende situation.

- De erfarne spillere har ansvaret for at få hele holdet op i niveau, og det prøver vi også på. Først skal vi sørge for selv at være på det rette niveau, og derefter skal vi være med til løfte de andre, siger anføreren.

/ritzau/