Eriksen: Real Madrids interesse blev aldrig konkret

Christian Eriksen vidste i 2018, at han ville forlade Tottenham. Real Madrid blev ikke en konkret mulighed.

Christian Eriksen har spillet to kampe for Inter siden skiftet fra Tottenham. Miguel Medina/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Christian Eriksen skiftede i januar engelske Tottenham ud med italienske Inter et halvt år før kontraktudløb, men tidligere var han ad flere omgange rygtet til den spanske storklub Real Madrid.

Men Real Madrid var aldrig en konkret mulighed, fortæller den danske landsholdsspiller i et interview med den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

- Før eller siden i livet skal du træffe en beslutning og overveje de forskellige muligheder. Real Madrid var i sidste ende ikke en konkret mulighed. Inter mente det til gengæld seriøst og arbejdede hårdt for, at det skulle ske, siger Christian Eriksen.

I samme interview fortæller Eriksen, at den daværende Tottenham-manager Mauricio Pochettino i 2018 var i København og drøftede fremtiden med danskeren. Allerede dengang var Eriksen indstillet på at forlade Tottenham.

Siden forventede han at skifte i sommeren 2019, men det skete ikke, og Eriksen fremhæver det som en årsag til, at han gled længere væk fra holdet i den igangværende sæson.

Mod slutningen af januars transfervindue var Tottenhams nye manager, José Mourinho, træt af al transfervirakken omkring Eriksen. Det sagde han på et af holdets pressemøder.

Men afskeden mellem de to var ganske udramatisk, påpeger Eriksen.

- Han spurgte mig, om jeg ville låne hans hus. Og så ønskede han mig det bedste fremover. Han kendte til mine ønsker, og det var derfor, han byggede et hold op uden mig, siger den tidligere Ajax-spiller.

Christian Eriksen har spillet en kamp i pokalturneringen Coppa Italia og en kamp i Serie A efter ankomsten til Inter.

Søndag aften kan han komme på banen i sit første Milano-derby, når Inter klokken 20.45 møder lokalrivalerne fra AC Milan.

Inter ligger på andenpladsen i den bedste italienske fodboldrække. Der er tre point op til Juventus på førstepladsen. Lørdag aften fik Inter en hjælpende hånd af Verona, som slog Juventus 2-1.

/ritzau/