Eriksen-perle i comeback-nederlag

Tottenham Hotspur's Danish midfielder Christian Eriksen (R) scores his team's first goal from a free-kick during the UEFA Europa League round of 16 first leg football match between Tottenham Hotspur and Benfica at White Hart Lane in north London, on March 13, 2014. AFP PHOTO / GLYN KIRK Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Eriksen vendte tilbage fra sin skade med en frisparksperle, da Tottenham torsdag aften tabte 1-3 til Benfica i den første af to 1/8-finale i Europa League.

Efter en uhyre tam første time var Tottenham kommet bagud med 0-2, da Christian Eriksen en lille håndfuld meter uden for feltet lidt til venstre for midten med højrebenet sparkede frisparksbolden over muren og direkte ind ved det nærmeste målhjørne.

Danskeren, der efter skadesfraværet i landskampen mod England og de seneste to Premier League-kampe, begyndte opgøret på venstre midtbane, havde indtil da ikke bidraget med det helt store, men var omvendt ikke faldet igennem på et Tottenham-hold, der var alt andet end imponerende mod de portugisiske gæster, der ganske vist også er i topform for tiden.

Christian Eriksens mål var eksempelvis den første scoring mod Benfica i ni kampe, og det portugisiske tophold er efter sejren på White Hart Lane ubesejret i nu 31 kampe og har ikke tabt siden sæsonens allerførste kamp mod Maritimo på på Cristiano Ronaldos feriefødeø, Madeira.

Med Tottenham bragte Benfica sig foran kort inden, der var spillet en halv time, da Rodrigo blev stukket inden om midterforsvareren Jan Vertonghen og venstre back Kyle Naughton, og et lille kvarter inde i anden halvleg var det en totalt udækket Luisão, der kunne heade gæsterne på 0-2 efter et hjørnespark. Efter Christian Eriksens reducering var Luisão igen med fremme og fulgte op på Hugo Lloris' halvklaring ved at tyre bolden via overliggeren i mål til slutresultatet 1-3.

De to hold mødes igen på torsdag i Portugal.